Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Kuba utazási tudnivalók

Kuba, a Karib-térség legnagyobb szigete, csupa történelem, kultúra és misztikum. Havanna világörökségi listáján szereplő óvárosának macskaköves tereit élőzene járja át, a veterán autók még mindig száguldanak az utcákon, Kuba gyarmati városainak gyönyörű régi épületei pedig egy időben megdermedt ország érzését idézik.

Kuba is bővelkedik természeti szépségekben. Ennek a hatalmas szigetnek több mint 5000 kilométernyi tengerpartja van, és nagy részét káprázatos strandok szegélyezik.

Mindezzel a történelemmel és szépséggel Kuba olyan sokszínűséget kínál, amellyel kevés karibi sziget vetekedhet. Ha kubai utazását tervezi, itt van egy rövid útikalauz, amely segít az utazás megszervezésében.

A Karib-tenger északi szigete, keletről az Atlanti-óceán, nyugatról a Mexikói-öböl, délről pedig a Karib-tenger mossa határait. Bár sziget, közel van az Amerikai Egyesült Államok déli részéhez, Floridához. Északkeleten a Bahama-szigetek, délkeleten Haiti, délen a Kajmán-szigetek és Jamaica a szomszédja, míg pár száz kilométerre nyugatra Mexikó terül el.

Kubai utazásunk első állomása Havanna, a főváros. Itt található a történelmi óváros, amely az UNESCO Világörökség része. Az óváros tele van színes, csillogó épületekkel, amelyek között megtalálhatók a múzeumok, templomok és piacok. A macskaköves utcákon sétálva, és a nagy barokk és neoklasszikus épületekre nézve könnyen elképzelhető, milyen volt az élet Kubában 200 évvel ezelőtt. A fő látnivalók közé tartozik a Plaza de la Catedral, amely a kubai barokk San Cristobal katedrálisnak ad otthont; a legendás étterem és Hemingway társalgó, Bodeguita del Medio; és a Castillo de la Real Fuerza katonai erődítmény. Az óváros felfedezésének legjobb módja, ha egyszerűen eltéved a macskaköves utcákon. A kifakult pasztellre festett épületektől, a szellőben csapkodó ruhákig a mosóvonalakon és az édes-rózsaszín klasszikus autókig, ez mind Havanna. Szánjon időt arra, hogy megnézze a gyerekek focizását egy téren, vagy hallgasson egy rögtönzött zenei előadást. Hagyjon legalább egy napot az óváros felfedezésére, és még többet, ha az idő engedi. Érdemes ellátogatni az Erős Mária Erődre, a Plaza de la Revolución-ra és a Malecónra is, hogy megcsodáljuk a tengerparti kilátást.

Az UNESCO Világörökség részét képező kubai Trinidad városának felfedezése olyan, mintha visszalépnénk az időben. A gyönyörűen felújított épületek és a városközpont macskaköves utcái furcsa gyarmati hangulatot árasztanak. Az építészet nagy része a 17. és a 19. századból származik, amikor Trinidad a cukor- és a rabszolgakereskedelemből virágzott. Ma Trinidad Kuba egyik legjobb városa, amelyet Havannán kívül érdemes meglátogatni a kubai utazás alatt. Élvezheti nyüzsgő hangulatát a macskaköves Plaza Mayor téren, a város központi terén. A tér felett áll a neoklasszikus Szentháromság-templom (Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad).

Varadero Kuba egyik leghíresebb tengerparti célpontja és a Karib-térség egyik legjobb strandjának ad otthont. A Hicacos-félsziget mentén húzódik, amely az északi partoktól a tengerbe nyúlik; felvonóhíd köti össze a szárazfölddel. Több mint 50 tengerparti üdülőhely szegélyezi ezt a népszerű, pálmafákkal övezett sávot és csodálatos fehér homokos strandjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Varadero kiemelkedő látnivalói közé tartozik a Parque Ecológico Varahicacos (Varadero Ökológiai Park), valamint két barlangja, a Cueva de Ambrosio és a Cueva de Musulmanes.

A Cayo Coco Kuba másik idilli tengerparti úti célja, és az egyik legelszigeteltebb. A sziget szerepelt Hemingway néhány regényében is. A sziget érintetlen szépsége és a kristálytiszta víz miatt nagyon népszerű az úszás, a búvárkodás és a napozás szerelmesei között.

Kuba konyhája:

Kuba konyhája híres a spanyol, az afrikai és az indián hatások keveredésével. Próbálja ki az ízletes rizses ételeket, a babot, a grillezett húsokat és a helyi halakat. Az italok közül a híres kubai rumot és a friss cukornádlé-t ajánljuk. Irodánk kubai körutazása során egy rum múzeumba látogatunk, ahol megismerkedünk a híres kubai rum készítésével, melyet egy kóstolóval zárunk.

További érdekességeket pedig magazin cikkeinkben olvashat.

Tovább olvasom

Kuba


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kuba

Kubai körutazás

13 nap / 11 éj
2024.11.01
összesen 1 időpontban
1 465 000 Ft/fő

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!