1000út Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

Fejléc menü

Frissítve: 2023.06.08

Azt valljuk és tapasztaljuk, hogy az utazásról nem kell lemondani, nem érdemes halogatni. Ha utazni szeretnénk és van rá lehetőség, akkor indulni kell! Mi abban segítünk, hogy megmutatjuk hova és hogyan tudnak utazni, elkészítjük a részletes ajánlatot és minden rendelkezésünkre álló információval ellátjuk Önöket, hogy csak a pihenés gondolatával kelljen foglalkozniuk.

Rugalmasság: A repülőjegyet és a szállást ingyenesen módosíthatja a légitársaság és a szálloda feltételei szerint - akár néhány nappal az indulás előtt is. 

Biztonság: Csak biztonságos úti célokat és kiváló minőségű szállodákat ajánlunk, melyek megfelelnek a jelenlegi higiéniai és egészségügyi követelményeknek. 

Részletes információért és bővebb felvilágosításért forduljanak bizalommal kollégáinkhoz irodánk elérhetőségein.

Egzotikus üdülések

DOMINIKAI KÖZTÁRSASÁG

Beutazás: szabadon, mindenféle teszt és karanténkötelezettség nélkül be lehet utazni az országba, ám nem mindegy, hogy melyik légitársasággal utazunk.

 Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak: 

 • budapesti indulással Condor és/vagy Lufthansa Airlines, átszállással Frankfurtban.
 • budapesti indulással KLM, amszterdami átszállással. 
 • budapesti indulással AIR FRANCE.

Dominikai szállás ajánlataink  

MEXIKÓ

Beutazás: szabadon, mindenféle teszt és karanténkötelezettség nélkül be lehet utazni az országba, ám nem mindegy, hogy melyik légitársasággal utazunk.

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:  

 • budapesti indulással Condor és/vagy Lufthansa Airlines, átszállással Frankfurtban.
 • budapesti indulással KLM, amszterdami átszállással. 
 • budapesti indulással AIR FRANCE.

Mexikói szállás ajánlataink 

MALDÍV-SZIGETEK

Beutazás: 

Feloldották a Maldív-szigetekre való utazásra vonatkozó korlátozásokat. Az országba való beutazáshoz az utasoknak már nem kell COVID-19 oltási bizonyítványt vagy COVID-19 teszt eredményt mutatniuk. A regisztráció elvégzése továbbra is kötelező.

Minden turistának érkezése előtt 48 órával egy önbevalláson alapuló, az egészségügyi állapotára vonatkozó nyilatkozatot kell benyújtania az „Imuga” portálon keresztül. 

Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a belépéskor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. Vízumkérelmet az érkezéskor a Male nemzetközi repülőtérén lehet benyújtani. A helyben kiállított vízum érvényességi ideje legfeljebb 30 nap, ami a Maldív-szigeteken való tartózkodás során meghosszabbítható. 

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak: 

 • budapesti indulással Emirates, átszállással Dubaiban 
 • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Doha városában 

Maldív szállás ajánlataink 

SEYCHELLE-SZIGETEK

Beutazás: Oltással rendelkezők korlátozás (PCR teszt) nélkül léphetnek be az országba. 

Oltottnak minősül az a 18 év feletti személy, aki két oltással rendelkezik, illetve ha a 2. oltás óta már 6 hónap eltelt, akkor megkapta a 3. oltását is. 12-18 év közötti személyeknél elegendő a 2 oltás. Szintén ebbe a kategóriába esik az, aki az utazást megelőző 2-12 hét közötti időszakban átesett a Covid-19 fertőzésen, letöltötte a szükséges karantént és ezt igazolni is tudja (a regisztráció során az erről szóló igazolást fel kell tölteni a rendszerbe). 

Azon utasok, akik nem felelnek meg a fenti követelményeknek csak az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi negatív Rapid Antigén teszt birtokában léphetnek be az országba.

A 12 éven aluli gyermekek a fenti követelmények alól mentesülnek.

A Seychelle-szigetek minden forgalomban lévő Covid-19 elleni oltást elismer.

A belépéshez az utasoknak előzetesen on-line regisztrálniuk kell. A belépés további feltétele teljes körű – Covid-19-re is kiterjedő – utas- és balesetbiztosítás megléte.

 • budapesti indulással Emirates, átszállással Dubaiban.
 • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Doha városában.

Seychelles-szigetek szállás ajánlataink 

DUBAI

Beutazás: 

 • Teljesen beoltott (WHO és az Emírségek által elfogadott) utasoktól csak az oltásról szóló igazolást kérik, oltás nélkül 1 db 48 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges a belépéshez.
 • 12 év alatti gyermekek esetén nincs szükség tesztre.  12 év feletti, oltással nem rendelkező gyermekeknek 48 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges.

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársasággal utaznak: 

 • budapesti indulással Emirates Airlines közvetlen járatával Dubaiba.
 • budapesti indulással a WizzAir járattal, érkezéssel Abu Dhabiba.

Dubai szállás ajánlataink 

TANZÁNIA - ZANZIBÁR

A beutazás előtt szükséges egy online nyilatkozatot kitölteni: https://afyamsafiri.moh.go.tz/

Oltással rendelkezők (WHO által jóváhagyott):
Oltási igazolás felmutatásával, teszt nélkül utazhatnak.

Oltással nem rendelkezők:
1 db 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni.

Ezen felül a helyi hatóságok érkezést követően gyorstesztet végeztetnek, melynek költsége 25 USD, a helyszínen fizetendő. 

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak: 

 • bécsi indulással Ethiopian Airlines, átszállással Addis Ababában.
 • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Dohában.
 • budapesti indulással Turkish Airlines, átszállással Isztambulban.

Zanzibári szállás ajánlataink

KUBA

Beutazás: 

Nem kell negatív PCR tesztet és oltási igazolványt bemutatni az országba történő belépéskor.

Az országba való belépéshez érvényes útlevéllel és vízummal szükséges rendelkezni.

 • budapesti indulással Condor és/vagy Lufthansa Airlines, átszállással Frankfurtban.
 • budapesti indulással KLM amszterdami átszállással. 
 • budapesti indulással AIR FRANCE

Kubai szállás ajánlataink

MAURITIUS

Beutazás: 

Teljes oltással rendelkező személyekre vonatkozó feltételek:

- Teljes oltottságot igazoló dokumentum

- Regisztráció elvégzése (Safe Mauritius (govmu.org))

- COVID19 fedezettel ellátott biztositás a teljes időtartamra

- Érkezéskor PCR teszt

Az oltással nem rendelkező személyekre vonatkozó szabályok:

- Regisztráció elvégzése (Safe Mauritius (govmu.org))

- COVID19 fedezettel ellátott biztositás a teljes időtartamra

- Kötelező PCR teszt az érkezéskor

- A 8. napon szabadon fedezheti fel a szigetet.

Mauritiusi szállás ajánlataink

SRI LANKA

Beutazás: 

Teljes oltással rendelkezők teszt nélkül utazhatnak, amennyiben oltási igazolásukat bemutatják. Akik nincsenek beoltva, vagy csak részben, nekik szükségük lesz 1 db 72 óránál nem régebbi PCR tesztre, vagy 48 óránál nem régebbi antigén tesztre.

 • budapesti indulással Emirates, átszállással Dubaiban.
 • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Dohában.

Sri lankai szállás ajánlataink

THAIFÖLD

Beutazás: 

2022. június 1-től a Thaiföldre belépő teljesen beoltott személyeknek rendelkezniük kell oltási bizonyítvánnyal, továbbá a Thaiföldre való beutazáshoz szükség van a Thailand Pass QR kódjára és érvényes csatolt dokumentumokra is. A Thailand Pass a regisztráció befejezését követő 1-2 órán belül automatikusan kiállítja a QR kódot. A 18 év alatti gyermekekre, akik teljesen beoltott szülőkkel utaznak, automatikusan ugyanaz a belépési rendszer érvényes, mint a szüleikre.

A nem vagy nem teljesen beoltott személyeknek RT-PCR teszt eredménnyel kell rendelkezniük az utazás előtt 72 órával. Ugyanez vonatkozik a 6-17 éves gyermekekre is, akik együtt utaznak a nem vagy nem teljesen beoltott szüleikkel. A 6 év alatti gyermekek esetében nem kell csatolni a teszt eredményét.

 • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Dohában.
 • budapesti indulással Turkish Airlines, átszállással Isztambulban.
 • budapesti indulással Emirates, átszállással Dubaiban.

Thaiföldi szállás ajánlataink

INDONÉZIA - BALI

Beutazás: 

 • angol nyelvű igazolás a teljes oltottságról (a 2.adag legalább 14 nappal az indulás előtt). Az oltás igazolása alól mentesülnek a szüleikkel utazó 18 évnél fiatalabb gyermekek
 • Min. 25.000 USD összegű fedezettel rendelkező egészség-biztosítással kell rendelkezni, ami fedezi az esetleges Covid-19-fertőzés kezelésének költségeit
 • VOA-Visa On Arrival, (magyar állampolgároknak is) egyszeri belépésre jogosító, max 30 vagy 60 nap tartózkodásra érvényes, nem meghosszabbítható, más típusú vízumra nem átkonvertálható vízum, melyet a denpasari reptérre érkezvén, személyesen lehet kiváltani. 30 napos vízum ára: 500.000 IDR/fő (36 USD/35 Euro). IDR/USD/€/AUD/THB/CAD/CHF valutákban lehet fizetni, készpénzben (csak papírpénzt fogadnak el) vagy kártyával. (Magyar Forintban nem lehet fizetni!) Szabadon lehet vele utazni Indonézián belül bárhova.
 • VOA kiváltásához az útlevélnek kötelezően még +6 hónapig érvényesnek kell lennie az országba való belépéstől számítva!

 • Utazás előtt a PeduliLindungi alkalmazást le kell tölteni okostelefonra a Google Playstore vagy Appstore áruházakból és csak regisztrálni kell rajta, email címmel. Semmilyen igazolást nem kell feltölteni rá.

Ajánlott minden igazolást (oltási igazolás, biztosítás, stb) kinyomtatni papírra is, nem csak telefonon tárolni!

Bali szállás ajánlataink

Kérjük, hogy utazása előtt tájékozódjon az aktuális be-és hazautazási feltételekről irodánkban, a Konzuli Szolgálat, légitársaság oldalán és egyéb forrásokból. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az irodánk legjobb tudásunk szerint nyújt tájékoztatást beutazási feltételekkel kapcsolatban, azonban az utas felelőssége tájékozódni és megfelelni aktuális követelményeknek.  

Oroszország

Beutazás: Magyar állampolgárok és magyar tartózkodási/letelepedési engedéllyel rendelkezők közvetlen (Moszkva–Budapest) légi úton történő utazás esetén (érvényes útiokmány, érvényes orosz beutazó vízum és 48 órán belül készített PCR-teszt negatív eredményéről szóló orosz vagy angol nyelvű igazolás megléte mellett) beléphetnek Oroszország területére. Jelenleg Oroszország nem ismeri el az Európai Unió Covid-igazolványát, magyar védettségi igazolványt és a nemzetközi oltási igazolványt, így ezek a PCR-teszt kiváltására nem alkalmasak. 

A vízumügyintézésben irodánk készséggel segít.

Hazaérkezés Magyarországra

 Védettségi igazolvánnyal: 

 • szárazföldön: nincsen karantén
 • légi úton: nincsen karantén 

Védettségi igazolvány nélkül: 

 • szárazföldön: nincsen karantén
 • légi úton: 10 napos karanténba kell vonulni, amely kiváltható 5 napon belül 2 darab, legalább 48 órás különbséggel elvégzett PCR teszttel. (Ebben az esetben javasoljuk a bécsi, ljubljanai vagy pozsonyi repülőtérre való érkezést, mert az autóval történő határátkeléssel elkerülhető a karantén) 

A beutazási szabályokat a 408/2020. Korm.rendelet határozza meg, melyet részletesen a rendőrség oldalán lehet elolvasni.

Utazás az EU-n belül, COVID-igazolás kiváltása

Az angol-magyar kétnyelvű uniós COVID-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belüli utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakosággi portáljára belépve nyomtassák ki az igazolást. Az uniós COVID-igazolás az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, QR-kóddal van ellátva.

Az igazolás nem minősül úti okmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre. Az igazolást az uniós tagállamok nemzeti hatáskörben adják ki, érvényessége az összes uniós tagországra kiterjed, teljes körű alkalmazása 2021. július 1-jén lépett életbe.

Emellett az igazolást papíralapon a kormányablakokban, akár előzetes időpontfoglalás nélkül, valamint a háziorvosoknál lehet díjmentesen igényelni. Az igazolvány kiállítása a kérelem után azonnal megtörténik.

Az utazni vágyóknak azt javasoljuk, hogy az igazolás ellenére az utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak a célország által megszabott aktuális beutazási feltételekről. A tagállamok ugyanis saját hatáskörben döntik el azt is, hogy mely vakcinát fogadják el. A célországban érvényben lévő esetleges speciális beutazási szabályokról a www.konzuliszolgálat.kormany.hu honlapon megtalálnak minden információt.

Oltási igazolással beutazható országok

Országonként eltérnek a beutazási feltételek és hogy mely vakcinatípusokat fogadnak el. ITT könnyen ellenőrizhető, hogy mely vakcinát, mely ország fogadja el (az oldal angol nyelvű). Ahol nem fogadnak el bizonyos oltást, oda általában PCR tesztet kérnek a beutazáshoz.

Kétoldalú megállapodás alapján a magyar védettségi igazolványt EZEK az országok fogadják el.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!