Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Thaiföld utazás 2024


Thaiföld a világ egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Mi lehet az oka annak, hogy az emberek gyakran foglalnak le egy thaiföldi utazást? Talán a csodálatos tengerpartok, az egzotikus ételek, a fantasztikus templomok, a változatos tájak, a színes történelem vagy a kulturális értékek miatt?

Thaiföld az Indokínai-félszigeten, Délkelet-Ázsiában található. Ma a világ egyik leglátogatottabb úti célja, amit elsősorban gazdag kultúrájának és évezredes hagyományainak köszönhet. Éghajlata trópusi monszun. Az időjárás bár sokszor csapadékos, de mégis kellemesen meleg. Élővilága változatos, a sűrű dzsungeltől egészen a szavannák világáig megtalálhatók itt növények és állatok. Az ország legtöbb tavában és mocsarában lótuszok és tavirózsák találhatók.

Egy Thaiföld körutazás során mindenképp fel kell fedezni az ország gasztronómiáját, de látnivalókban is bővelkedik az ország. A turisták egy thaiföldi szervezett utazás alkalmával elsősorban Bangkok és a közelében található történelmi, természeti és kulturális látnivalók miatt látogatnak az országba. De emellett sokan utaznak üdülni a déli tengerpartokra és szigetekre is. Észak a túrázás és a kalandos utazások fő célpontja, ahol a turisták sokszínű népcsoportokkal találkozhatnak és erdős hegyeket láthatnak. Egy thaiföldi csoportos utazás során érdemes felkeresni a mesébe illő aranyozott templomokat és palotákat, a Bangkok melletti úszó piacokat, Csiangmaj éjszakai bazárját és a csodálatos nemzeti parkokat. Emellett bepillantást nyerhetünk a buddhizmus világába is. Utasaink a thaiföldi körutazásukat gyakran egy tengerparti pihenéssel fejezik be az ország legnagyobb szigetén, Phuketen.


Thaiföld nyaralás 2024 - Tökéletes tengerpartok

Thaiföld a paradicsomi szigetek széles választékát kínálja. Egy Thaiföld nyaralás tökéletes lehetőség a meleg napsütésben való fürdőzésre, miközben a strandolók egy másik kultúrával is megismerhetnek. Olyan világszínvonalú tengerparti városokat találhatunk Thaiföldön, mint Koh Pha Ngan, Koh Samui, Krabi, Phuket és a Phi Phi sziget.

Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, amely valójában inkább a szárazföld meghosszabbításának tűnik. Itt minden megtalálható, amire csak vágyunk, ha egy trópusi thaiföldi nyaralást elképzelünk. Mindannyian láttunk már képeket a szigetről, amelyeken fehér homokos strandok, kristálytiszta víz és boldog emberek láthatók, akik valamilyen koktélt tartanak a kezükben. Hiszen egy phuketi üdülés pontosan ilyen! Egy idilli, napsütötte paradicsom, és egy olyan hely, amely még mindig nagyon kedvező áron kínál szállásokat.

Emberek és kultúra

Thaiföldet „A mosoly országa”-ként ismerik, és valóban minden látogatót szívélyesen fogadnak ebben az országban. A thaiföldiek melegszívűek és rendkívül tisztelik a vendégeiket. Vendégszeretetük világszínvonalúnak számít. Talán a hagyományos thai üdvözlés miatt, amikor kissé meghajolva, a kezüket összetéve köszöntik egymást? Talán a nemzeti mottójuk, vagyis a „mai pen rai” miatt, ami azt jelenti, hogy ne aggódj, minden rendben van, ezért olyan barátságosak és nyugodtak az emberek? Mindenestre minden thaiföldi utazás után nagyszerű érzéssel hagyjuk el az országot.

Ételek

A thaiföldi konyha a frissen elkészített, csípős és aromás fűszereket tartalmazó ételekről szól. Ízük régiónként eltérő. Thaiföld legcsípősebb ételei közül néhányat az út menti bódék kínálatából lehet fogyasztani. A csípős és fűszeres ételeket az utcai árusok egy másodperc alatt el tudják készíteni. Ezen kívül étvágygerjesztő és autentikus thai konyha található Bangkok legpompásabb éttermeiben is.

Buddhák és templomok

Thaiföld tele van Buddha szobrokkal. Ezeken Buddhát állva, alvó pózban vagy meditálva ábrázolják. A szobrok minden méretben láthatók, kőből, fémből vagy smaragdból készültek. Az országban több mint 40.000 buddhista templom található, melyek mindegyikének egyedi jellege van.

Vadvilág

Thaiföld a vadvilág egyedülálló változatosságát kínálja. Keresse fel a gibbonokat a Khao Sok Nemzeti Parkban, töltsön el egy napot az Elephant Hillsben, ahol elefántokat fürdethet, nézzen bálnákat Koh Taón, vagy látogasson el a világ legkisebb emlőséhez, a Kitti-féle disznóorrú denevérhez Nyugat-Thaiföldön. Egy thaiföldi utazás során nagyszerű vadvilági kalandokat élhet át az ember!

Időjárás

Élvezze a napsütést Thaiföld egyik homokos strandján! Az országban minden időszak alkalmas arra, hogy a nyaralók élvezhessék thaiföldi utazásukat. Mint trópusi monszun éghajlattal rendelkező ország, Thaiföld klímája meleg és nedves. A napi hőmérséklet gyakorlatilag egész évben 24 és 31 fok között mozog. Nagy általánosságban elmondható, hogy Thaiföldet száraz, meleg tél, forró tavasz és rendkívül csapadékos, fülledt nyár és ősz jellemzi. Ez viszont egy általánosítás, fekvéstől függően jelentős különbség van a csapadék mennyiségében is. Bár minden évszaknak megvannak az előnyei és hátrányai, a látogatók szinte soha nem fognak fázni, és valószínűleg rengeteg napsütést fognak élvezni az országban tett látogatásuk során.

Pezsgő éjszakai élet

Egy utazás Thaiföldre egy nagyszerű kaland. Hiszen az ország szívesen kedveskedik azoknak a látogatóknak, akik sötétedés után is szeretnek szórakozni. Az éjszakai baglyok készüljenek, hiszen az ország minden olyan éjszakai szórakozási lehetőséggel rendelkezik, amit a turisták csak el tudnak képzelni. Az ország számos városa, köztük Bangkok, Pattaya és Phuket csábítja a szórakozni vágyókat. Thaiföld híres a reggae- és jazzbárjairól is. Bangkok ad otthont az ország legjobb éjszakai szórakozóhelyeinek.

Színes piacok

A thaiföldi piacok olyanok, mint sehol máshol a világon. Mindegyiknek sajátos jellege van. Néhány piacon utcai ételek széles választékát találjuk, míg mások tele vannak régiségekkel vagy használt holmikkal. A látogatók sosem tudhatják, hogy mit találnak ezeken az egyedülálló helyeken.

Gazdag történelem és kultúra

Bár Thaiföld számos városa folyamatosan megújul, de bárhová is tekintenek a látogatók, a modern részek Thaiföld ősi kultúrájának darabjaival összefonódnak. Az olyan városok, amelyeket a thaiföldi körutazások gyakran érintenek, mint például Sukhothai, megállják a helyüket a modernizáció szempontjából. Viszont Sukhothai még mindig sok olyan ősi épületnek adnak otthont, amelyek a Sziámi Királyság 1238-as évéből származik. A történelem Thaiföld számos egyéb művészeti formáját is átszövi, ilyen például a hagyományos thai tánc vagy a thai bábszínházi előadások.

_______________________________

Kedves Leendő Utasunk!

Kollégáink közül többen és többször is jártak már Thaiföldön. Utazásaik során több szigetet, a fővárost, valamint több szállodát személyesen meglátogattak, így mindenki ízlésének megfelelőt tudnak ajánlani egy nyaraláshoz. Ha nászutat terveznek, családdal és gyerekekkel szeretnének útra kelni, nagyobb villára, szórakozási lehetőségekre és egyéni programokra van szükségük, vagy összekötnék a kultúrát a tengerparttal, akkor segítünk megtalálni a legjobb lehetőségeket. Mivel kollégáink friss tapasztalatokkal rendelkeznek, így megbízható információkkal tudnak szolgálni a thaiföldi beutazási feltételekről és a szállodák minőségéről, mert sajnos, ami a weboldalak többségén látható, az nem mindig tükrözi a valóságot.
Egy thaiföldi utazás egy igazi életre szóló élménnyé válhat, örömmel segítünk ebben!

_______________________________

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak
Tovább olvasom

Thaiföld


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Thaiföld

Nagy körutazás Thaiföldön, pihenéssel Phuketen

15 nap / 12 éj
2024.12.02
összesen 1 időpontban
1 230 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Malajzia

A Maláj-félsziget csodái Szingapúrtól Bangkokig

14 nap / 11 éj
2024.11.09
összesen 1 időpontban
1 475 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Szingapúr

Maláj-félsziget - Egyéni körutazás

15 nap / 13 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Thaiföld

Thaiföld - Egyéni körutazás

14 nap / 12 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Thaiföld


Tetszőleges időpontban induló ajánlataink

Thaiföld

Thaiföld (Khao Lak) Devasom Khao Lak Beach Resort 5*

9 nap / 7 éj
Phuket utazás egyéni időpontban, személyre szabott ajánlatokkal.
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Ramada by Wyndham Phuket Deevana Patong 4*

9 nap / 7 éj
Phuket utazás egyéni időpontban, személyre szabott ajánlatokkal.
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Phuket Marriott Resort & Spa, Merlin Beach 5*

9 nap / 7 éj
Phuket utazás egyéni időpontban, személyre szabott ajánlatokkal.
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Sunwing Kamala Beach 4*

15 nap / 13 éj
Phuket utazás egyéni időpontban, személyre szabott ajánlatokkal.
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Sunprime Kamala Beach 4*

15 nap / 13 éj
Phuket utazás egyéni időpontban, személyre szabott ajánlatokkal.
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Amanpuri 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Amatara Welleisure Resort 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Four Points by Sheraton Phuket Patong Beach Resort 4*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Holiday Inn Resort Phuket 4*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Mandarava Resort and Spa 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Mövenpick Resort Bangtao Beach Phuket 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Pullman Phuket Arcadia Naithon Beach 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Supalai Scenic Bay Resort & Spa 4*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phuket) Trisara Villa & Residences 5*

9 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Ko Pha Ngan) Anantara Rasananda Resort & Spa 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Koh Samui) Bo Phut Resort & Spa 4*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Koh Samui) Melia Koh Samui 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Koh Samui) SALA Samui Choengmon Beach Resort 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Koh Lanta) Pimalai Resort & Spa 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 
Thaiföld

Thaiföld (Phi Phi-szigetek) SAii Phi Phi Island Village 5*

10 nap / 7 éj
Komplett egyéni utazási ajánlat szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!