Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Szingapúr utazási tudnivalók

Szingapúr törpeállama Délkelet-Ázsia leggazdagabb országa. Ma már szinte el sem lehet képzelni, hogy alig 100 évvel ezelőtt még csak egy szemetes, cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, hiszen ma már a város központjában a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a modern sugárutak és üzletek mellett. A kis államban szigorú törvények védik a környezetet, súlyos büntetést szabhatnak ki arra, aki közterületen szemetel, köpköd, cigarettázik, eszik vagy rágógumizik, illetve nem a kijelölt helyen megy át az úttesten. A nagy szigor miatt valószínűleg Szingapúr a világ egyik legjobb közbiztonságú országa, mert gyakorlatilag nincs bűnözés, és a turistát e tekintetben semmi veszély nem fenyegeti.

A 19. és 20. század óta Indiából, Kínából és a maláj szigetvilág minden tájáról özönlöttek bevándorlók a szigetre a jobb élet reményében, ők alkották azt az alapkőzetet, amelyre a város épült. Kultúrák, etnikumok és vallások széles skálájának otthont adó nemzetként Szingapúr erőssége a sokszínűsége. Sok közösségnek megvannak a maga ünnepei, hagyományai és gyakorlatai, mégis egy emberként ünnepelnek.

Az etnikai sokféleség miatt a szingapúri ételek is számos konyhát magukban foglalnak. Az ételek túlnyomórészt a maláj, kínai és indiai közösségekből származnak, az egyszerű roti pratától (hagyományos indiai lapos kenyértől) a tüzes maláj curryig és a híres hainanai csirke rizsig terjednek.

Szingapúr a világ vallásilag legsokszínűbb országa. A városban szinte minden vallású ember együtt él, dolgozik, sőt, imádkozik. A Waterloo Streeten vagy a South Bridge Roadon sok különböző istentiszteleti helyet talál egymás mellett, például templomokat, mecseteket és zsinagógákat.

A többszintes bevásárlóközpontok és szállodák által uralt Orchard Road negyed Szingapúr turizmusának központjának tekinthető. További népszerű turisztikai látványosságok közé tartozik a szingapúri állatkert, a River Wonders, a Bird Paradise és az éjszakai szafari. A szingapúri állatkertben az állatokat kikerítésben tartják, rejtett száraz vagy nedves vizesárokkal elválasztva a látogatóktól, ahelyett, hogy ketrecbe zárnák őket. A River Wonders 10 különböző ökoszisztémát mutat be szerte a világon, köztük a Nílus folyót, a Jangce folyót, a Mississippit, az Amazonast, valamint a Tundrát, és 300 állatfajt, köztük számos veszélyeztetett fajt. A Madárparadicsom egy másik állatkert, amelynek középpontjában a madarak állnak, és arra törekednek, hogy a világ minden tájáról származó madárfajokkal találkozhassunk. Az éjszakai szafari lehetővé teszi az emberek számára, hogy éjszaka felfedezzék az ázsiai, afrikai és amerikai élőhelyeket anélkül, hogy látható akadályok lennének a vendégek és a vadon élő állatok között.

Szingapúri utazás során érdemes ellátogatni a Sentosa turisztikai szigetre, mely Szingapúr déli részén található, és körülbelül 20-30 nevezetességből áll, mint például a Siloso-erőd, amelyet a japánok elleni védekezésre építettek erődként a második világháborúban. A Fort Silosoban a második világháború korszakából származó fegyverek láthatók, a mini méretűtől a 7 kg-os fegyverig. Ezenkívül a sziget felépítette a Tiger Sky Tower-t, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtekintsék egész Sentosát.

A Szingapúrban épített legújabb turisztikai látványosságok közé tartozik a két integrált üdülőhely, amelyekben kaszinók találhatók, nevezetesen a Marina Bay Sands és a Resorts World Sentosa, a Universal Studios vidámpark és a Gardens by the Bay.

A Marina Bay Waterfront partján, Szingapúr szívében található Gardens by the Bay melyet szingapúri utazásunk alatt meglátogatunk. Egy menedék a természet szerelmeseinek és a kezdő kertészeknek. A természet szépsége a Bay South Gardens-i Flower Dome-ba csábítja a látogatókat. Ez az 1,28 hektáros zöldellő terület a legnagyobb a három hűtött télikert közül, és 2015-ben megdöntötte a Guinness-rekordot, mint a világ legnagyobb üvegháza. Öt kontinens növényeinek és virágjainak ad otthont, az ezeréves olajfáktól a magnóliákig és az orchideákig.

A Szingapúri Botanikus Kert, amely az UNESCO Világörökség része, egy 52 hektáros trópusi kert, fő látványosságai közé tartozik a Nemzeti Orchidea Gyűjtemény, ahol több mint 3000 fajta orchidea növekszik.

Tovább olvasom

Szingapúr


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Malajzia

A Maláj-félsziget csodái Szingapúrtól Bangkokig

14 nap / 11 éj
2024.11.09
összesen 1 időpontban
1 475 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Szingapúr

Maláj-félsziget - Egyéni körutazás

15 nap / 13 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!