Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Libanon utazási tudnivalók

Kevesen mondhatják el magukról, hogy jártak ebben az országban, pedig programunk 5 világörökségi helyszínt is rejt, melyeket zömmel a föníciai kultúra hagyott ránk. Olyan meghatározó területeken járunk, melynek hatása a kultúrára a mai napig örökérvényű.

Libanonban közel 7 millió lakos él, mellyel a Közel-Kelet legsűrűbben lakott országa. Északról és keletről Szíria, délről Izrael, nyugatról pedig a Földközi-tenger határolja.

Ez a terület volt egykoron Kánaán északi része, majd pedig a föníciaiak itt alapítottak meg első városállamaikat, és kihasználva a tengerben rejlő lehetőségeket az ókor leghíresebb hajósaivá váltak. A tengeri kereskedelemnek köszönhetően olyan virágzó városokat hagytak az utókorra, mint Büblosz, Szidon vagy Tűrösz. Ezekben a történelmi jelentőségű városokban a későbbi birodalmak, mint az újbabiloni, perzsa, makedón, római, bizánci, keresztes államok, mamlukok és oszmánok is ránk hagyták „kézlenyomatukat”. Libanoni utazásunk alatt megcsodálhatunk keresztes várakat, római kori romokat, Nagy Sándor idejéből fennmaradt emlékeket, vagy éppen mecseteket és templomokat. A Római Birodalom egyik legnagyobb szakrális épületcsoportja is Libanonban található Baalbekben, ahol egyes templomok nagyon ép állapotban maradtak meg.

Fővárosát, Bejrútot, egykoron „kelet Párizsának” nevezték. A polgárháborút követően a 90-es évek elejétől szinte teljesen újjáépült a város: egy pezsgő, pörgős hely, ahol a bulizni vágyók mellett, a történelmet kedvelők is megtalálják számításaikat.

Libanoni utazásunk során ellátogatunk Baalbek-be, az ókori római világ Heliopolis-ába. A több mint 4000 éves múltra visszatekintő, az UNESCO világörökség részéhez tartozó Baalbek az ókori világ egyik legjelentősebb városa volt, a föníciaiak és a rómaiak szakrális központja, egyben jóshely és zarándokhely. Jupiter, Bacchus, Merkúr és Vénusz temploma a város fölé magasodó teraszon található.

A világ egyik legrégebbi városa Byblos. Az egykori föníciai kereskedőváros, az egyiptomi papirusz kereskedelem központja volt.

Libanon természeti szépségekben is gazdag, itt található a világ legnagyobb lógó cseppköve is, a csodaszép, kétszintes Jeita barlangban. Különlegessége, hogy egy része csónakból is megnézhető.

Libanoni utazásunk alatt megtekintjük a libanoni cédrusokat, „Isten Cédrusainak” erdejét, mely az UNESCO világörökség része. A cédrusok egykoron az örökkévalóságot szimbolizálták és jelentősen hozzájárultak az ország gazdasági értékéhez. Északra megyünk, ugyanis itt található jelentősebb területen igazi cédruserdő, amely egykoron az egész országot beborította.A cédrus fa a föníciaiak számára az egyik legkönnyebben eladható termék volt, fáraók ebből építették szarkofágjaikat, Salamon híres jeruzsálemi templomát, de korabeli hajók építésére is tökéletes volt. Még nagyra tartott festőnket, Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette a cédrusok gyönyörű látványa és olyan festményeket alkotott, mint a Magányos cédrus, Zarándoklás a cédrusokhoz vagy a Baalbek.

Libanon egy ősi ország, amely a világ két legnagyobb vallása, a kereszténység és az iszlám növekedésének középpontjában állt. Évszázadok óta változatos vallási hagyományok osztoznak ezen a földön, ami a vallási meggyőződések gazdag mozaikját és egy egyedülálló multikulturális társadalmat teremtett.

Története során Libanon sokszor szolgált menedék és lelki visszavonulás helyeként, és a modern vallási zarándokok ugyanezt a szentély érzését fedezik fel az ország szent helyeinek és természetes terepének szépségében.

Bármi legyen is a saját lelki háttere, egy libanoni zarándoklat lehetővé teszi, hogy megtapasztalja a vallási örökség és a hagyományok lenyűgöző ötvözetét.

Ki kell emelni az ország gasztronómiáját is, mely világhírű. Az arab konyha keveredik a törökkel és a franciával, így nem meglepő, hogy reggelinél a humusz és falafel mellett megtalálható a croissant is.

Jöjjön el Ön is, és tapasztalja meg a helyiek kedvességét, vendégszeretetét és kóstolja meg  Libanon különleges ízeit és kiváló borait.

Tovább olvasom

Libanon


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Libanon

Föníciai élmények - Libanon

8 nap / 7 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Libanon

Libanon - Egyéni körutazás

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!