Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Kína utazási tudnivalók

Velünk utazva az egyik  legteljesebb programon keresztül ismerheti meg ezt a csodálatos országot, történelmét, kultúráját és természeti szépségeit. Programunk jelentősebb állomásai - mint pl: Peking, Kínai nagy fal, Xi’an (agyaghadsereg), Shanghai, Hongkong, Makaó – között aprónak tűnő, mégis nagy élményt nyújtó gyöngyszemek bújnak meg. Ilyen a hajózás a Li-folyón, a shaolin szerzetesek kolostora, a 97.306 db szobrot rejtő sziklatemplom vagy Zhujiajiao vízi városa.

A világ Kína nélkül mára már elképzelhetetlen, de ez volt már évezredek óta is. Annyi mindent kapott az idők során Kínától az emberiség, hogy felsorolni is nehéz. Egyik ősünk otthona, innen indult és ide tér vissza a selyemút, amelynek során olyan különlegességek jutottak el Európába, mint a selyem, a papír, a porcelán és még sorolhatnánk. Majd változott a világ és ismét az egyik vezető, irányító állam a világban. Természeti szépségei különleges élményt kínálnak, északi hegyei az egykori Központi vagy Középső Királyság határait védő Nagy fallal, amely varázslatos, ahogy hegyen völgyön keresztül megy végig és vigyázza a mögötte élőket, évszázadok óta.

A kínai utazások központjában általában Peking, az ország fővárosa áll. Legfontosabb vonzerők a városban: a Tiltott Város, a Császári palota, a Ming és Csing-dinasztiák pompás kertjei. A főváros üzleti és konferenciaturizmusa, illetve kulturális vonzereje egyaránt kiemelkedő. A várostól északnyugatra helyezkedik el a Nagy Fal, Kína egyik turisztikai jelképe. Pataling városnál építették ki a legjobban a turisták számára. Pekingtől délnyugatra emelkedik a Taj-san a kínaiak szent hegye Konfuciusz templomával. Mindhárom vonzerő (Peking, a Nagy Fal és a Tien-san) a világörökség része. Pekingtől északra a Nagy Hszinganban a vadászturizmus jelentős, Harginban kiépítették a síturizmust.

Belső-Kína legfontosabb vonzereje Hszian, ahol az első Csin uralkodó síremléke található, a világhíres terrakotta agyaghadsereggel. A több ezer szobor a kor hadseregének teljes keresztmetszetét adja. Szecsuan tartomány északnyugati részén húzódó Min hegység déli lejtőjén fekszik a Huang-hung völgy ahol több, mint ezer kisebb nagyobb tó alakult ki mésztufagátak képződésével. „A Sárga sárkány földje” különleges természeti értéket képvisel és a világörökség része. A mészkő terasz mélyedéseiben élő algák, baktériumok, illetve más élőlények különböző színárnyalatokkal festik meg a vízfelszínt.

A távoli Tibet 3700 méter magas fennsíkján a legismertebb vonzerő Lhászában a Potala-palota, amely a dalai lámák székhelye volt a 7. századtól - 1959-ig, amikor a XIV. Dalai Láma menekülni kényszerült a kommunista diktatúra elől. A Potala a tibeti buddhizmus és Tibet függetlenségi törekvésének szimbóluma. Szerveznek túrákat az ősi selyemút mentén is, aminek kiemelkedő állomása a Takla-Makán sivatag szélén található Makao-barlangok. A 492 buddhista templomból álló műemlékegyüttes szobrairól és falfestményeiről híres.

A legfontosabb dél-kínai látnivalók a dinamikusan fejlődő gazdaság központi nagyvárosai. Sanghaj, Kuangcsou valamint a visszakerült Hongkong és Makaó. Mindenekelőtt kulturális, üzleti és konferenciaturizmusuk emelkedik ki. Jelentős a szocialista Kína és a kapitalista volt városállamok közötti rokonlátogató turizmus. Dél-Kína világhíres természeti vonzereje a Jünnan, Kujcsu és a Kuangszhi tartományokban lévő fennsíkon kialakult karsztvidék. A trópusi karsztosodás folyamatai a legkülönbözőbb formákat alkották (kőerdők, barlangok, torony és kúpkarsztok), amelyek Földünk legértékesebb karsztjai közé tartoznak.

Kína gasztronómiája világszerte ismert, de mégsem az. Az igazi kínai konyha más, nem azonos a nálunk is elérhető ételek zömével. A kínai ételek tartományról tartományra mások, egyediek és változatosak. Észak pekingi kacsája, közép húsos vagy zöldséges táskái, dél csípős fűszeres ételei akár egy utazás alkalmával is kipróbálhatók. De, a hong - kongi konyha ízei is felejthetetlenek, vagy Tibet szűkös alapanyagkeretből épülő ám mégis ízes ételei is élményben, ízben gazdagon hozzájárulnak a látottakhoz.

Kína mindenképpen hatalmas élmény, akár egy néhány napos utazáson veszünk részt, akár egy több tartományon keresztül tartó Kína körutazáson. Ahogy egy régi kínai közmondás is tartja: A tízezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. Kína felé mindenképpen megéri megtenni ezt a lépést.

Tovább olvasom

Kína


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kína

Peking-Sanghaj a puskagolyó expresszel

8 nap / 5 éj
2024.09.18
összesen 3 időpontban
735 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kína

Kínai körutazás - Pekingtől Makaóig

16 nap / 13 éj
2024.09.12
összesen 3 időpontban
1 645 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Kína

Dél-Kína és Tibet körutazás A pandáktól a világ tetejéig

14 nap / 11 éj
2024.09.09
összesen 1 időpontban
1 580 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Kína

Shanghai és Peking - Egyéni körutazás

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Kína

Kína - Egyéni nagykörutazás

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!