Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Katar az azonos nevű félszigeten terül el a Perzsa-öbölben. Az Arab-félszigettől sós mocsarak és sivatagos részek választják el. A szinte teljesen sík félsziget úgy nyúlik Perzsa-öbölbe a szaúd-arábiai partoktól, akár egy hüvelykujj. A kietlen félsziget a 18. századig lakatlan terület volt, majd az 1750-es években Arábia középső részéről, az ottani talán még mostohább viszonyok miatt, számos nomád törzs vándorolt a tengerpart felé.

A 19. század közepére Doha a gyöngyhalászat központjává vált, míg meg nem jelent a világpiacon a japán tenyésztett gyöngy. A XIX. század közepéig – a mai Arab Emírségekhez hasonlóan – a katari tengerpartot is kalózpartnak hívták. 1867-ben Mohammed Bin Al-Thani sejk a bahreini befolyás visszaszorítása érdekében védelmi megállapodást kötött a Brit Birodalommal és dohai székhellyel megalapította a Katari Emírséget. Az olajkitermelés 1949-ben kezdődött meg, mely Katart új dimenziókba emelte.

Doha 7 kilométer hosszú tengerparti sétányáról, a Corniche-ról lélegzetelállítóan szép kilátás nyílik a főváros felhőkarcolóira. Kávézók és éttermek várják a betérő vendégeket a klasszikus fa szállítóbárkák, a „Dhow"-k és a legújabb hajócsodák között. A részben sikátoros, részben fedett, bazár jellegű Souq Waqlf, a hagyományos, régi piac nem csak turista látványosság, a helyiek is előszeretettel látogatják. Itt minden beszerezhető a fűszerektől a kézműves termékekig, az ékszerektől a ruhákig, a kisállatoktól a vízipipákig. A 2008-ban megnyílt, 260 ezer négyzetméteres ultramodern épület az Iszlám Művészetek Múzeuma, mely az arab világ egyik ékköve, ahol katari emírek magángyűjteményének legjavát csodálhatjuk meg. A Pearl Katar, az ország legexkluzívabb része, egy mesterséges luxus sziget, melyet híd köt össze az öböl nyugati részével. Designer boltok, luxus autószalonok, előkelő lakótornyok, luxus yacht kikötő, velencei stílusú luxus lakóépületek és csatornák, sétányok, üzletek várják a látogatókat.

Dohától északra épült meg a Katara kulturális falu. A multifunkcionális kulturális negyedben az amfiteátrum és a mecset mellett a gyönyörű arab stílusú épületekben operaházat, mozit, kézműves piacot, éttermeket és galériákat is találni. Dohában ötcsillagos szállodák sora várja a vendégeket privát tengerparttal, spa és wellness részleggel, éttermekkel, felsőkategóriás szolgáltatásokkal.

A főváros nemcsak néhány órás, hanem akár több napos tartózkodásra is tökéletes úti cél lehet, ahol a múlt és a jövő találkozása, a kultúra, a tengerparti örömök, a sivatagi élmények és az ideális klíma is hozzájárulnak egy tökéletes nyaraláshoz.

Tovább olvasom

Katar


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Katar

Az Arab-öböl gyöngyszeme, Doha

6 nap / 4 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!