Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Miért érdemes Jordániába utazni?

Amennyiben érdekli, hogy hol forgatták a filmtörténet kultikus filmjeit, akkor Jordánia a legjobb választás. Wadi Rum sivatagi világa megjelenik többek között a Csillagok háborújában, de volt már Mars is a Túlélő c. filmben. Indiana Jones pedig Petra-ban "kereste" az utolsó keresztes lovagot.

Jordánia szuverén arab állam a Közel-Keleten. A főváros, Amman Jordánia legnépesebb városa, valamint az ország gazdasági, politikai és kulturális központja.

Jordánia felszíne mészkőből álló, átlag 800–1000 m magas fennsík. Nyugaton a Szír-Jordán-árok része Jordán folyó völgye, a Holt-tenger és az Akabai-öböl. Az ország legmagasabb pontja Rász-el-Hasmm, ami 1854 m.

Az éghajlat nagyon változó. Általában minél távolabb van a Földközi-tengertől, annál nagyobb a hőmérsékleti kontraszt és kevesebb a csapadék. Északnyugaton mediterrán az éghajlat, míg az ország túlnyomó részét, keleti területeit kontinentális sivatagi éghajlat jellemzi. A nyár forró, igen száraz, a téli félév (nov–márc.) hűvös. Télen vannak záporok és időnként, egyes nyugati területeken havazások is.

Egy jordániai utazás színes és változatos kínálatot nyújt a vendégek számára. A kulturális idegenforgalom (történelmi nevezetességek, látnivalók, világörökségi helyszínek) mellett fontos szerepe van az aktív turizmusnak és az egészségturizmusnak. A két leglátogatottabb célpontja a Vörös-tenger búvárparadicsomaként ismert Aqaba, illetve az iszapja miatt gyógyító hatásúnak tartott Holt-tenger.

Itt található a világ 7 új csodája közé beválasztott, a több mint 2000 évvel ezelőtt egy ősi, titokzatos arab népcsoport, a Nabateusok által kifaragott Petra. Petra nem csak az Indiana Jones filmből ismert Kincstárból áll, hiszen egy több hektáron elterülő romváros, amely minden egyes lépés, kanyar után egy újabb csodával vár. Lényegében a természet és az ember közös remekműve. Jordánia északi részén megismerhetjük a nagyon jó állapotban megmaradt római kori várost, a dekapoliszok szövetségének egyik legfontosabbját, Jerasht.

Jordánia fővárosa Amman, magába szippant hangulatával, történelmével, találhatunk itt keresztes várat Karak városában, vagy iszlám kastélyt Ajlounban. Természet szerelmeseinek a naplemente megtekintése feledhetetlen pillanatokat okozhat a vöröses színű kőszikla sivatagban Wadi Rumban, melyet a Hold völgyéhez vagy a Mars bolygó felszínéhez hasonlítanak. Bibliai jelenetek is megelevenednek Jordániában; Nébó – hegyről nézett le Mózes az ígéret földjére és a hiedelmek szerint itt is lelte halálát. Nem szabad elfeledkeznünk az ország „tengereiről" sem. Jordánia déli részén 28 kilométernyi partszakasszal a Vörös-tenger egyedi élővilága, koralljai várják az utazókat.

Jordániai körutazásunk során lehetőség nyílik ellátogatni egy csodálatos természeti képződményhez, a Wadi Al Mujib kanyonba, mely Földünk legalacsonyabban fekvő természetvédelmi területének számít. A Mujib folyó 70 km hosszan, hatalmas vörös homokkősziklák közötti szűk kanyonban kanyarog, és 410 méterrel a tengerszint alatt folyik a Holt-tengerbe. A kanyontúra során garantáltan senki nem marad szárazon, a nyári melegben kellemes fürdőzésre is nyílik lehetőség.

Az Izrael- Jordán határon található Holt- tenger kifejezetten a nem úszók paradicsoma, mivel sótartalmának köszönhetően lehetetlen elmerülni benne, víz felszínén lebegve pihenhetjük ki a fáradalmainkat A 30%-os sóoldat kb. nyolcszor sósabb egy átlag tengernél, ásványi anyag tartalmának köszönhetően tökéletes bőrbetegségekre.

Jordán utazásunk során az ételekben sem fogunk csalódni, nemzeti ételük a bárányból készült beduin specialitás a Manszaf, az ízletes Magluba, Makmoura, a palesztin Musakhan, vagy megkóstolhatjuk más arab országokból ismert humuszt, falafelt, shawerma szendvicset, nyárson sülteket, de az európai konyha ételeit is megtaláljuk. A rizs főétel, amelyet szinte minden nap fogyasztanak, a tetejére húsdarabokat helyezve.

II. Abdullah király országában az emberek vendégszeretete is emeli az ország imázsát, különösen, ha megtudják, hogy magyarok vagyunk rögvest a „szeretlek magyar" felkiáltással üdvözölnek minket. Jordánia Önökre is vár, ismerjük meg együtt!

Tovább olvasom

Jordánia


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Jordánia

Jordánia csodái, Aqaba-i pihenéssel

nap / éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Jordánia

Jordánia legszebb tájai és műemlékei

9 nap / 8 éj
2024.10.25
összesen 1 időpontban
700 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Jordánia

Szilveszter Jordániában - a csillagok alatt

8 nap / 7 éj
2024.12.28
összesen 1 időpontban
755 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Jordánia

Jordánia - Izrael körutazás

nap / éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Jordánia

Jordánia - Egyéni körutazás autóbérléssel

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!