Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Japán utazási tudnivalók

Japánt a helyiek Niponnak vagyis a felkelő Nap országának nevezik. Távol-Keleten 6852 sziget alkotja, ezek közül négy jelentős Honsu, Hokkaido, Kiosu, Sikoku. A szigetek 377 972 négyzetkilométeren terülnek el. Az ország társadalma szinte mindenben különbözik a miénktől. Magabiztos, céltudatos, keményen dolgozó nemzet, melynek kultúráját a sok évszázados külvilágtól való elszigeteltség jellemzi. Tisztelik és betartják az ezer éves hagyományokat, szokásokat és mindamellett élen járnak technikai fejlesztésekben, újításokban, modern gazdasági filozófiákban. Már ennek a működése is csodaszámba megy ugyanúgy, mint a II. Világháború utáni gazdasági fejlődés. Ennek egyik kiemelkedő példája az országon áthaladó vasútvonal, a Shinkansen.

A bal oldali közlekedést használó Japánban a nagyvárosok tömegközlekedési eszközei másodpercre pontosan közlekednek. A 127 milliós országban a lakosság képes mindenhol fegyelmezetten sorakozni. Fehér ingben, öltönyben lévő üzletemberek egyik kezében a legmodernebb mobiltelefon, míg másikban tradicionális képregény, a manga van. Az utcákon nem okozhat meglepetést kimonóba öltözött hölgyek látványa sem.

Tokió, az ország fővárosa, lenyűgöz minket nagyvárosi forgatagával, a császári palotájával és a gésák előadásában színvonalas művészeti produkciójával. Osaka a kastélyával, több száz éves szentélyével várja a látogatókat. Kiotóban a kultúra és tradicionális művészet kiemelt szerepet kap 1600 buddhista templomával és 270 sintó szentélyével. Hiroshima az emlékparkjával a békére való törekvés szimbóluma, Kurashikiben pedig a hangulatos csatornákkal szabdalt óvárosban sétálhatunk.

A sport nagy népszerűségnek örvend a japánok körében. Több küzdősportot, harcművészetet a szamurájok fejlesztettek tökéletesre az idők során. Japán olyan világhírű harcművészetek hazája, mint a karate, judo és a kendo, csak hogy párat említsünk. Legjobban pedig a szumó képviseli a japánok nemzeti önérzetét. Tokió azon kevés városok közé tartozik, amelyek kétszer is elnyerték a nyári olimpiai játékok rendezési jogát.

Japán látványosságához hozzá tartoznak a gyönyörű tájak. Téli időszakban behavazott hegyek, sípályák, nyáron a morajló tenger, ősszel a barnásvöröses színvilág, és tavasszal a természet újjászületésével a kihagyhatatlan cseresznyefa virágzás, nem beszélve az ország szimbolikus és legnagyobb hegyéről a Fujiról.

Tartson velünk és csöppenj bele a császárság nem mindennapi, különleges világába!

Tovább olvasom

Japán


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Japán

Körutazás Japánban - ahonnan a Nap ered

12 nap / 9 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Japán

Japán - Egyéni körutazás

10 nap / 9 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!