Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Japán utazási tudnivalók

Mi jut eszünkbe Japánról? A sushi, a gyönyőrű cseresznyevirágzás, a filmekből jól ismert gésák, az apró lakások és a rengeteg ember, csak, hogy néhányat említsünk. Ennél sokkal többet nyújt az utazók számára, melyeket japáni utazásunk során igyekszünk bemutatni utasaink számára.

Körutazásunk az ország kihagyhatatlan látnivalóit érinti, változatos és gazdag programokkal. Míg egyik nap egy libegő fedélzetéről csendben gyönyörködünk a néma Fuji hegy látványában, másnap már Tokió színes fényekben villódzó, hangos forgatagában szédülünk el.

Japánt a helyiek Niponnak vagyis a felkelő Nap országának nevezik. Távol-Keleten 6852 sziget alkotja, ezek közül négy jelentős Honsu, Hokkaido, Kiosu, Sikoku. A szigetek 377 972 négyzetkilométeren terülnek el. Az ország társadalma szinte mindenben különbözik a miénktől. Magabiztos, céltudatos, keményen dolgozó nemzet, melynek kultúráját a sok évszázados külvilágtól való elszigeteltség jellemzi. Tisztelik és betartják az ezer éves hagyományokat, szokásokat és mindamellett élen járnak technikai fejlesztésekben, újításokban, modern gazdasági filozófiákban. Már ennek a működése is csodaszámba megy ugyanúgy, mint a II. Világháború utáni gazdasági fejlődés. Ennek egyik kiemelkedő példája az országon áthaladó vasútvonal, a Shinkansen.

Az ország turizmusában együtt van a múlt, a jelen és a jövő. Fontos vonzerőt jelentenek a hagyományos kulturális értékek, a vallási értékek, mellett a legmodernebb technikai nevezetességek. Az ország gazdasági jelentőségéből fakad az üzleti- és konferenciaturizmusa. Az egészséges életmód miatt jelentős a sportturizmusa is.

Szinte az év minden napján, ünnepelnek valamilyen eseményt Japánban. Sok fesztivál, melyet a helyiek macurinak neveznek, sintó vagy buddhista eredetű, míg a hófesztiválokat és a tűzijátékokat inkább a helybeliek, mint a turisták számára szervezik. A sintó eredetű macurik során a japánok a kamikkal (istenekkel, szellemekkel) kommunikálnak, bőséges termésért, jó üzletért valamint boldog és virágzó közösségért fohászkodnak.

A bal oldali közlekedést használó Japánban a nagyvárosok tömegközlekedési eszközei másodpercre pontosan közlekednek. A 127 milliós országban a lakosság képes mindenhol fegyelmezetten sorakozni. Fehér ingben, öltönyben lévő üzletemberek egyik kezében a legmodernebb mobiltelefon, míg másikban tradicionális képregény, a manga van. Az utcákon nem okozhat meglepetést kimonóba öltözött hölgyek látványa sem.

Tokió, az ország fővárosa, lenyűgöz minket nagyvárosi forgatagával, a császári palotájával és a gésák előadásában színvonalas művészeti produkciójával. Tokió olyan város, amelyhez egyetlen más város sem hasonlítható. Gazdag hagyományos kultúrának, rengeteg más futurisztikus látnivalónak és egyedi szubkultúrának ad otthont. Ha valaki hosszabb ideig tartózkodik a városban, vagy csak egy gyors látogatásra, az biztos, hogy soha nem fogynak ki a látnivalókból, tennivalókból, élményekből és élvezetekből.

Osaka a kastélyával, több száz éves szentélyével várja a látogatókat. Kiotóban a kultúra és tradicionális művészet kiemelt szerepet kap 1600 buddhista templomával és 270 sintó szentélyével. Hiroshima az emlékparkjával a békére való törekvés szimbóluma, Kurashikiben pedig a hangulatos csatornákkal szabdalt óvárosban sétálhatunk.

A sport nagy népszerűségnek örvend a japánok körében. Több küzdősportot, harcművészetet a szamurájok fejlesztettek tökéletesre az idők során. Japán olyan világhírű harcművészetek hazája, mint a karate, judo és a kendo, csak hogy párat említsünk. Legjobban pedig a szumó képviseli a japánok nemzeti önérzetét. Tokió azon kevés városok közé tartozik, amelyek kétszer is elnyerték a nyári olimpiai játékok rendezési jogát.

Japán látványosságához hozzá tartoznak a gyönyörű tájak. Téli időszakban behavazott hegyek, sípályák, nyáron a morajló tenger, ősszel a barnásvöröses színvilág, és tavasszal a természet újjászületésével a kihagyhatatlan cseresznyefa virágzás, nem beszélve az ország szimbolikus és legnagyobb hegyéről a Fujiról.

Tartson velünk és csöppenj bele a császárság nem mindennapi, különleges világába!

Tovább olvasom

Japán


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Japán

Körutazás Japánban - ahonnan a Nap ered

12 nap / 9 éj
2024.10.10
összesen 1 időpontban
1 895 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Japán

Japán - Egyéni körutazás

10 nap / 9 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!