Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Izrael utazás, körutazás 2024

Mindenki azonnal asszociál, igen, a Szentföld! Az „Ígéret földje"! A kezdetekkor ez volt - Mózesnek és népének - az „Ígéret földje", ma már ennél több, sokkal több és sokkal összetettebb.

A mai utazó joggal várja el, hogy lásson kulturális emlékeket, UNESCO listás világörökségeket, szép tájakat, különlegességeket, kóstolhasson és kipróbálhasson egyedi csak az országra jellemző ízeket, helyi termékeket. Mindezeken felül kaphasson szellemi, lelki muníciót is. Izrael mindezt az év bármelyik időszakában tudja nyújtani.

A három vallás szent helyei itt találhatóak, érezhető a szent helyek különleges atmoszférája, a szentírások itt elevenednek meg és válnak valóssá, kézzelfoghatóvá. Érezhető a múlt, a történelem, az ősidőktől, napjainkig. Itt minden város, falu rom, táj, egyik-másik világvallás része, vagy épp nevezetes történelmi esemény kötődik hozzá.

Izrael a zsidó kultúra szülőhelye, kultúrája magába foglalja a filozófiát, az irodalmat, a költészetet, a művészetet, a mitológiát, a folklórt, a miszticizmust és a fesztiválokat; valamint a zsidó vallást is, amely alapvető fontosságú volt a kereszténység és az iszlám megteremtésében is.

A világ különleges helyei találhatóak itt, alig egy másfél órás távolságra egymástól. Délelőtt a Galileai-tavon hajózhatunk, Jézus és apostolai nyomát követve, délután már az egykori keresztes város és erőd, világörökségi helyszínen járhatunk, estére pedig Jeruzsálemben, Dávid városában lehetünk.

Izraelben több múzeum jut egy főre, mint bármely más országban a világon. Nézze meg a holt-tengeri tekercseket az Izrael Múzeumban, tanulja meg a tragikus, mégis szükséges történelmet a Holokauszt Múzeumban (Yad Vashem) és a kortárs remekműveket a Tel Aviv-i Művészeti Múzeumban.

A látványosságok hihetetlen gazdagsága társul a különleges tájakhoz, a Holt-tenger egyediségét nem kell hangsúlyozni, vagy a Jordán folyó különlegességét, szerepét. Jezréel–völgye a termékeny táj és a szorgos helyiek szinonimája is lehetne. Ha pedig este fáradtan leül a vándor, változatos ételeket fogyaszthat, a keleti konyhák minden ízért fel tudja fedezni és mellé pedig izraeli bort is kortyolhat.

Egyetlen izraeli utazás sem lehet teljes a hummus, falafel és shawarma, az izraeli konyha jellegzetes ételei nélkül. Jeruzsálemben és Tel Avivban az éttermek az ikonikus ételek modern és klasszikus interpretációit szolgálják fel. Ne feledje azonban, hogy a legtöbb szálloda kóser ételeket kínál, valamint néhány étterem is. A kóser étrend nem kombinálja a tejtermékeket a hússal, és tiltja a sertéshúst.

Izraeli körutazás során készüljön fel, hogy a szombat pihenőnapnak számít, amely pénteken napnyugtakor kezdődik, és szombaton estig tart. Sok vállalkozás zárva van, vagy korlátozott nyitvatartással működik, miközben nincs vagy nagyon korlátozott a tömegközlekedés. Hagyja városnézését más napokra, és fordítsa a napot a pihenésre. Ha szerencsénk van, akár egy szombati vacsorára vagy ebédre is meghívnak.

Ha mindez nem elég, vagy elfáradt az utazó, megpihenhet a Vörös-tenger partján, Eilatban, vagy a Földközi-tenger partján, a „Fehér városban” Tel Avivban.

A Holt-tengeren való lebegés kétségtelenül az izraeli nyaralás fénypontja. A víz tükre kb. 420 m-rel, a tófenék 795 m-rel van a földrajzi tengerszint alatt, ezáltal Földünk legmélyebb szárazföldi pontja és egyben a világ egyik legsósabb vize. Az utazók a világ minden tájáról leereszkednek a Holt-tengerre ásványi anyagokban gazdag iszapja és gyógyító tulajdonságai miatt.

Izrael nem csak egy útra ad élményt, egy életre el tudja varázsolni a látogatót, mindig újabb és újabb oldalát mutatva meg ennek a látnivalókban, élményekben hihetetlen gazdag országnak.

További érdekességeket utazási magazinunkban, IDE KATTINTVA

Tovább olvasom

Izrael


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izrael

Izrael - tájak, ízek, vallások, történelem

9 nap / 8 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Jordánia

Jordánia - Izrael körutazás

9 nap / 0 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Izrael

Izraeli körutazás szilveszterkor

9 nap / 0 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Izrael

Hétvége Tel-Avivban

4 nap / 3 éj
Komplett egyéni utazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Izrael

Izrael -Egyéni körutazás autóbérléssel

9 nap / 8 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!