Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Mi jut először eszünkbe egy új-zélandi utazásról? Talán a hóval fedett, elképesztő hegyóriások, a zöldellő dombok, a gleccserek, a hatalmas vízesések, a fenyegetően magasodó tűzhányók, a békés tengerszemek, a bugyogva feltörő gejzírek vagy netalán az ártatlan szemű birkák? Ezt mind-mind látni fogjuk, és még ennél is sokkal többet!

Az Új-Zélandot a Föld túloldalán található két fősziget alkotja, az Északi- és a Déli-sziget, amelyeket számos apró sziget vesz körül.

A Déli-szigeten található a Déli-Alpok, melynek legmagasabb csúcsa (Aoraki / Mount Cook, 3 754 méter) egyben az ország legmagasabb pontja is. A sziget ezen részén a hóhatár fölött gleccserek és csodás jégmezők találhatók, mint például a Ferenc József- és a Fox-gleccser. Évezredek alatt alakultak ki a jég kivájt mélyedésekben található tiszta tavak, például a Wakatipu- és a Manapuri-tó, valamint a Milford Sound nevű fjordok a délnyugati partvidéken.

Az Északi-szigeten gazdag legelők, zöld dombok és gyönyörű tengeröblök teszik változatosabbá a tájat. Rotorua környékén a vulkáni tevékenység miatt gejzírek, világhírű termálvizek és források csábítják a turistákat.

Az egyik legismertebb látványosság ezen a szigeten a Hobbitfalva, vagyis a Hobbiton. A Gyűrűk Ura trilógiának rajongói számára kötelező látnivaló ez a varázslatos természeti környezetben található falucska.
A hosszú elszigeteltség miatt Új-Zélandon az állatok és a növények különleges biodiverzitása alakult ki, igen sok endemikus, csak itt élő fajjal. Ezek közül a legismertebbek a különleges madárfajok. Az ország geológiailag rendkívül aktív területen fekszik, az itt húzódó törésvonalak mentén gyakoriak a földrengések és a vulkanikus kitörések.

Az Új-Zéland lakosságának nagyjából négyötöde európai (főleg brit) származású, és ez a brit kultúra hatással van a helyiek szokásaira még napjainkban is. Mielőtt Abel Tasman holland felfedező és kísérete megérkezett (1642), a területet polinéz nép, a maorik telepítették be több mint 700 évvel korábban - a legenda szerint hét kenuval érték el a partokat. Kézműves hagyományaik, gyönyörű fafaragásaik, szövési technikájuk és harci táncuk, a haka, mind máig színesítik Új-Zéland kulturális életét, csakúgy, mint hagyományos ételeik, az ún. hangi.

Az emberek szinte mindenhol kedvesek, közvetlenek és barátságosak. Azt vallják, hogy kivételesek, mert ebben a varázslatos országban élnek, amit főként az a fajta nyitottság tesz igazán különlegessé, ahogyan az életüket élik - rendkívül környezettudatosan. Lenyűgöző az emberek kapcsolata, hozzáállása egymáshoz, a természethez és a környezethez.

Új-Zéland turizmusát a rendkívüli sokszínűség jellemzi. Az ország első számú vonzerejét, a természetet rendkívüli módon óvják. A természeti vonzerők közül kiemelkednek az aktív vulkánok, a posztvulkáni működések (gejzír, iszapvulkánok, füstölgő fumarolák, meleg vizű tavak), magashegység által kialakított formák (morénatavak, gleccserek, mérsékelt övi esőerdők, fjordok, szubtrópusi strandolásra alkalmas tengerpart. Az ország jelképe a páfrány és a kiwi. Egzotikusak az óriásfenyők, oposszumok, kea papagájok, bálnák, delfinek, fókák és pingvinek.

A természetföldrajzi tankönyv szinte minden oldala megelevenedik. Új Zéland kiterjeszkedésében, földrajzi helyzetében szinte Olaszországhoz hasonlítható, csak a déli féltekére kivetítve. A fő turista küldő országoktól nagy távolságra és a változatos vonzerőknek tulajdonítható, hogy a turisták ebben az országban tartózkodnak a legtovább. Az átlagos tartózkodási idő 19 nap, ami a világon a leghosszabbnak tekinthető. Az utazások fajlagos értéke viszont nem kiemelkedő. Ez annak tudható be, hogy az idelátogató turisták nem a leggazdagabbak, hanem a természet- és kalandkedvelők csoportjába tartoznak.

Önálló vonzerőt jelentenek az extrém sportok, amelyek egy része új-zélandi eredetű. Ilyenek: a kötélugrás (bungee jumping), a jet boat, a jet ski, a vadvízi evezés (rafting), a kanyoning a trekking és a paragliding.

Új-zélandi körutazásunk alkalmával, mikor a bolygónk másik oldalára látogatunk, garantáltan nem fogunk csalódni ebben a sokszor elképzelt paradicsomi országban.

Tovább olvasom

Új-Zéland


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Ausztrália

Ausztrália és Új-Zéland körutazás

21 nap / 18 éj
2024.10.17
összesen 1 időpontban
3 498 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Új-Zéland

Új-Zéland kékje

19 nap / 16 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Utazás egyénileg
Ausztrália

Ausztrália és Új-Zéland - Egyéni körutazás

21 nap / 19 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!