Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen belföldi repülőjáratokkal
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobáiban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

Mert olyan idegenvezetőkkel utazhat, akik jelenleg is kint élnek, személyes élményeik, személyes kapcsolataik, érdekes történeteik és kevéssé ismert kedvenc helyeik vannak, amiket szeretnének megmutatni.

Emirates és Qantas légitársaságokkal történik az utazás, amely garantált kényelmet és megbizhatóságot jelent a lehető legoptimálisabb menetrend kiválasztása mellett. 

21 nap alatt jól megismerhetjük Ausztráliát és Új-Zélandot, idegenvezetőink kiváló helyismeretének köszönhetően, így szinte már tiszteletbeli lakosokká válunk. Utunk részei az UNESCO Világörökségi helyszínek: Ayers Rock, Cairns-ben a Nagy korallzátony, Melbourne királyi botanikus kertje, Sydney Kék-hegység és még további csodálatos látnivalóval leszünk gazdagabbak.

Közelebb kerülünk a maori és ausztrál őslakosok kultúrájához. Az utazást lélegzetelállító természeti látványosságok is kísérik, mint például a Witomo-barlangban, ahol ezrével pislákolnak a természet apró „lámpácskái”, a kékes fények szinte misztikus légkört teremtenek, pedig ezeket valójában világító férgek hozzák létre.

 

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport

Magyar idegenvezetéssel

Helyi magyar nyelvű idegenvezető várja a csoportot Ausztráliában

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Emirates

Prémium légitársasággal történő utazás

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program

Az aktuális ausztrál beutazási feltételekről ITT, az új-zélandi feltételekről pedig ITT tájékozódhat

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest – Dubai 

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, dubai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Melbourne  

Érkezés Melbourne-be az esti órákban, transzfer a szállodánkba. Szállás Melbourne-ben.

3. nap: Melbourne 

Vezetett városnézés Victoria állam fővárosában, Melbourne-ben. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökséghez tartozó Royal Exhibition Buildinget, a neogótikus Szent Patrik katedrálist, a Fitzroy Gardenst (Cook’s Cottage, Ausztrália legrégibb épülete). Továbbá a 22. századot idéző Federation teret, illetve a National Gallery of Victoria és a Botanikus kertet a világháborús emlékművel is megtekintjük, amely az ókori világ hét csodája közé tartozó Halikarnasszoszi mauzóleum mintájára épült. Szállás Melbourne-ben.

4. nap: Melbourne – Cairns 

Reggeli után továbbutazunk Cairns-be. Délelőtt érkezünk a trópusi kisvárosba, ahol szállásunk elfoglalása után elsétálunk a Cairns Botanic Gardens-be, ahol a trópusi flórát és faunát csodálhatjuk meg. Szállás Cairnsben.

5. nap: Nagy-korallzátony – Cairns  

Egész napos fakultatív programunk során az UNESCO Világörökség részét képező Nagy-korallzátonyokat fedezzük fel. A zátonyok külső része még érintetlen, így mi is oda utazunk, ahol fürödni, snorkellezni vagy akár búvárkodni is tudunk, megismerkedve a korallokkal, a trópusi halakkal és teknősökkel. Szállás Cairnsben.

6. nap: Cairns - Ayers Rock  

Ma elbúcsúzunk az esőerdőktől, és a sziget belső vidéke felé, a sivatag közepébe vezet az utunk. Késő délelőtt érkezünk a szállásunkra, ahol rövid pihenő. Délután egy kis sivatagi séta a kilátóhoz. Majd késő délutáni programunk keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott, az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkban található, Ayers Rock kilátót. Itt a híres sziklát a naplemente fényeiben, a legjobb megfigyelő pontról, egy pohár pezsgővel a kezünkben tekintjük meg. Szállás Ayers Rockban.

7. nap: Ayers Rock – Sydney  

Délután érkezés Sydney-be, ahol elfoglaljuk szállásunkat. A nap hátralévő részében ismerkedés Sydney-vel. Szállás Sydney-ben.

8. nap: Sydney  

Autóbuszos városnézésünk során ismerkedés a várossal: áthaladás a Hyde Parkon, Szent Mária Székesegyház, Parlament és Művészeti Galéria. Megálló a világhírű Bondi strandon, valamint az Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Délután fakultatívan megtekinthetjük az UNESCO Világörökség részét képező Sydney-i Operaházat (kb. 1 órás idegenvezetéssel, belülről is), majd séta a Botanikus Kertben, és igény szerint a Rocks városrészben. Szállás Sydney-ben.  

9. nap: Kék-hegység  

A mai napon a híres Kék-hegységet látogatjuk meg. Az UNESCO Világörökséghez tartozó hegység jelképe az eukaliptusz erdők és a Katoomba-vízesés mellett, a Jamison-völgyből 300 méteres magasságba nyúló, három egymás melletti sziklatömb, a „Három Nővér”. A nap végén érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Zoo és Scenic World program. Szállás Sydney-ben.   

10. nap: Sydney – Queenstown - Új-Zéland  

Ma elbúcsúzunk a nagyvárosoktól és sivatagoktól, és az örökkön üde és zöld Új-Zélandra utazunk, ahol máris hegyek, tavak és folyók sokszínűsége fogad bennünket. Szállás Queenstownban.

11. nap: Fiordland Nemzeti Park - Milford Sound 

A mai napunkat az UNESCO Világörökség részeként bejegyzett Fiordland Nemzeti Park felfedezésével töltjük. A nemzeti park teljesen érintetlen a civilizáció által. Közel akkora, mint Pest és Bács-Kiskun megyék együttvéve, és a mai napig vannak még felfedezetlen részei. A fjordon egy gyönyörű hajós kirándulást teszünk. Fakultatív programként 30 perces helikopteres repülés a lélegzetelállító fjordvidéken felett. Ennek során a világ egyik legmagasabb vízesését van szerencsénk megcsodálni, a hihetetlenül szép repülés alkalmával. A helikopter a lakatlan hegyekben le is száll, hogy átélhessük a világ egyik utolsó ősvadonjába való megérkezésnek a felemelő érzését. Szállás Te Anauban.

12. nap: Queenstown   

Reggel visszautazunk Quenstownba, ahol botanikus kert látogatás, vagy vásárlási lehetőségek sokasága adódik. Délelőtt fakultatív programoként az ország másik világszabadalmát, a jetboatot(gyors sebességű motorcsónak) próbálhatjuk ki. Az azúrkék vizű kanyonban száguldó jetboatot az angol királynőtől kezdve, a legtöbb híresség is élvezhette már. Szállás Queenstownban.

13. nap: Mount Aspiring Nemzeti Park  

Ma a hegyek világából a vadregényes Nyugati Part felé vesszük utunkat. Megállunk a hatalmas Hawea és Wanaka tavaknál, majd utunk következő szakaszán keresztezzük a Déli-Alpokat: az UNESCO Világörökség részét képező Te Wāhipounamu területére érkezünk. Itt vízesések, szakadékok, völgytavak várnak ránk, ahol belépünk a drámai szépségű Mount Aspiring Nemzeti Park területére. Szállás Fox faluban.

14. nap: Westland Nemzeti Park - Paparoa Nemzeti Park   

Folytatjuk utunkat a nyugati parti Westland Nemzeti Parkban.Mai napon ellátogatunk a kedves Hokitika városba, ahol rövid ismertetőt kapunk a híres Ponamu kőről, illetve a hagyományos és mai felhasználási módjairól. Érkezés a Paparoa Nemzeti Parkba, ahol a szemünk előtt válik valósággá az Avatar filmekben szereplő táj. Körséta a Palacsinta szikláknál, ahol a viharos Tasmán-tenger hullámai formálják a különleges szikla alakzatokat. Majd sétát teszünk egy szubtrópusi esőerdőben. Szállás Greymouth-ban.

15. nap: Greymouth – Kaikoura   

Délelőtt meglátogatunk egy kisvárost, amely úgy néz ki, mintha egy vadnyugati film díszlete lenne. Séta a főutcán, fotózási lehetőséggel. Innen elindulva, a Lewis hágón keresztül, átkelünk a Déli-Alpok vadregényes hegyei között, ahol a kizárólag Új-Zélandon őshonos alpesi bükkerdőn keresztül egy kis alpesi tóhoz sétálunk. További megállók után jutunk el a keleti parton lévő tengerpartra, ahol mai szállásunk is lesz. Szállás Kaikouraban.

16. nap: Kaikoura  

Kaikoura méltán híres sokszínű tengeri élővilágáról és finom halételeiről. Különleges elhelyezkedése miatt, a planktonban gazdag vizek biztosítják a dús tápanyagot a nagy számú tengeri élőlények számára. A fókatelep megtekintése, ezen kívül a félsziget nagyszerű séta és túrázási lehetőséget ad mindenki számára. Fakultatív programként bálnalesen lehet részt venni. Szállás Kaikouraban.

17. nap: Christchurch – Rotorua  

A Csendes-óceán partjain futó panorámaút hegyek, majd dombok közé vezet minket. Szép borvidékeken keresztül jutunk el Christchurch városába, ahonnan Rotoruara repülünk. Késő délután foglaljuk el szállásunkat. Szállás Rotoruaban.

18. nap: Taupói-tó – Maori falu – Hobbiton  

Reggeli látogatás a Wai O Tapu különleges vulkáni tavainál, majd utazás a vulkanikus Taupói-tóhoz. Látogatás a Waikato folyó 15 m-re szűkülő, „brutális” vízhozamú vízeséséhez, a Huka Fallshoz. Délután szabadidő, vagy fakultatív maori falu látogatás, ahol megismerkedhetünk a maorik ősi életével, szokásaival. A program részeként egy vacsorán is részt veszünk.
Amennyiben inkább a híres Gyűrűk Ura és Hobbit filmek eredeti helyszínét szeretnénk látni, akkor fakultatív program keretein belül erre is lehetőség lesz, amikor is a  híres Hobbitont keressük fel. Szállás Rotoruaban.

A fakultatív programok közül az egyiken tudnak részt venni. 

19. nap: Waitomo-barlangok – Auckland 

Reggel utazás a Waitomo-barlangokhoz, ahol látogatás a világon egyedülálló, Waitomo Glowworm Caves barlangban, a világító férgek (parázsférgek) barlangjában. Rácsodálkozás a különleges földalatti világra és a csillag-fényekre emlékeztető rovarokra a barlangi félhomályban. Innen Aucklandbe utazunk ahol városnézés busszal, majd séta a kikötőben. A város különleges fekvésű: öblök és félszigetek sokasága, vulkáni mezőkön. Két kikötője (Manukau és Waitamata) két tengerre nyílik, a Tasman-tengerre és a Csendes-óceánra. A Vitorlák városának klímája a szubtrópusi és az óceáni keveréke, nem csoda, hogy évtizedek óta földünk 3 legélhetőbb metropolisza közé sorolják. Szállás Aucklandban.

20-21. nap: Auckland – Budapest   

Délelőtt szabadidő és vásárlási lehetőség Új-Zéland leghosszabb bevásárló utcáján. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap.

 

Előre nem látható események, természeti katasztrófák vagy szélsőséges időjárás esetén az útvonal, a szállások és a programok változtatásának a jogát fenntartjuk.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Melbourne – Royal Exhibition Buildinget, Királyi botanikus kert

 • Ayers Rock

 • Nagy Korallzátony 

 • Sydney - Kék-hegység, Operaház

 • Fiordlands Nemzeti Park

 

Fakultatív programok:

Fakultatív programok, amelyek a helyszínen fizetendők, de előzetes jelentkezés szükséges irodánkban.

 

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

emirates_.png    

Október 17.    Budapest - Dubai   16:00 - 23:20                      EK112 / kb. 5 óra 20p
Október 18.    Dubai - Melbourne  03:00 - 23:30                     EK408  

November 5.    Auckland - Dubai     21:05 - 05:15 (másnap)      EK449 / kb. 17 óra
November 6.    Dubai - Budapest    10:35 - 13:35                       EK111  / kb. 5 óra 55 perc

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.                                                                   

Ausztráliában a belső járatokhoz irodánk a Qantas légitársaságot választotta. 


Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van Emirates (Skywards) törzskártyája, kérjük, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni. 
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 


Jelenlegi beutazási szabályok

2022. szeptember 13-tól Új-Zéland eltörölt minden COVID-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozást. Ennek értelmében a védőoltással nem rendelkező magyar állampolgárok beutazhatnak  karantén-, és vízumkötelezettség nélkül Új-Zélandra 90 napot meg nem haladó időtartamra.
A beutazás előtt nem szükséges teszt.

2022. július 6- tól Ausztrália eltörölt minden COVID-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási és helyi járványügyi korlátozást. Ennek értelmében a megfelelő védőoltásokkal nem rendelkező magyar állampolgárok is előzetes engedély, teszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba. 

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője

Juhász Csaba

other_407_37184_1000ut-idegenvezetok-juhasz-csaba.jpg

Csaba a nagypapája álmát valósította meg, amikor magyarként 15 éve Új-Zélandra költözött. 2011 óta főállású idegenvezetőként dolgozik. Nagy örömmel és szeretettel mutatja be az országot és a térséget. Az élményei érzelmileg és fizikailag is feltöltik, és ezt az életörömöt szeretné továbbadni minden kedves látogatónak!  

 

Ismerje meg Ausztráliát!

 

Ismerje meg Új-Zélandot!

 

 

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.10.17 - 2024.11.06
21 nap / 18 éj
3 498 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet és belső jegyet illetékkel (melynek értéke kb. 1.318.000 Ft)
 • 18 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodák, kétágyas szobáiban
 • reggelit
 • a helyszíni közlekedést légkondicionált, kényelmes autóbuszokban 
 • a megadott programok
  belépőit
 • a helyi magyar nyelvű idegenvezető várja a csooportot Ausztráliában

Az ár nem tartalmazza

  • a vízumügyintézési díjat
   23.000 Ft
  • az útlemondási biztosítást
   (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  850 000 Ft
 • További étkezések (a megfelelő hely kiválasztásában idegenvezetőink segítséget nyújtanak) 
  kb. 30-40 NZD vagy AUD/fő/nap
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Norvégia

Norvég fjordok tájak és trollok

8 nap / 7 éj
2024.06.04
összesen 4 időpontban
655 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Nagy Britannia

Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 nap / 7 éj
2024.06.26
összesen 4 időpontban
833 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Izland

Csillagtúra Izlandon Helsinkivel fűszerezve

7 nap / 6 éj
2024.07.12
összesen 3 időpontban
685 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Peru

Peru - Napünnep - Az inka kultúra felfedezése

15 nap / 13 éj
2024.06.13
összesen 1 időpontban
1 780 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!