Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Ausztrália utazási tudnivalók

Terra Australis Incognita, az Ismeretlen Déli Föld vagy az Ötödik Világrész – így nevezték ezt a csodálatos kontinenst, a Föld hatodik legnagyobb országát. A legutoljára – európaiak által mindössze négyszáz éve - megtalált emberlakta földrész legérdekesebb részeit fedezzük fel.

Az itt élő őslakosok az aboriginálok eredetmítoszai szerint az Álomidőben (Dreamtime) legendás lényeik minden útjukba kerülő dolgot dalba öntöttek: életre énekelték a világot. Különleges legendáik teszik még érdekesebbé az Uluru (Ayers Rock) és a Kata Tjuta (Olgák) ősi sziklaformációit. Ahogy megismerkedünk legendáikkal, megértjük, miért lett éppen ez a hely számukra a legszentebb.

Földünk legöregebb kontinensének bejárása sokszínű kalandozásra csábít! Ausztrália a kontrasztok kontinense. Csodálatos metropoliszai után mesébe illő természeti szépségeket keresünk fel, mint a Great Ocean Road, a Kakadu Nemzeti Park vagy a Nagy Korallzátony. Negyvenmillió évnyi elszigeteltsége különleges állat- és növényvilágot hozott részre.

Leírhatatlan élmény természetes környezetében találkozni több ezer kakaduval, megsimogatni egy koalát, felfedezni az esőerdők madárvilágának színpompás variációit, és felfedezni a Nagy Korallzátony víz alatti színes korall- és halállományát, a Kenguru-szigeten megetetni a kengurukat.

Darwin mellett a Kakadu Nemzeti Park trópusi őserdei, név szerint ismert krokodiljai, titokzatos sziklarajzai várnak bennünket. Nagyvárosai, mint Melbourne, Darwin mellett felkeressük a kultúra és művészetek városaként ismert Adelaidet és Cairns trópusi paradicsomát is. A varázslatos Sydney történelmi épületei, a Harbour Bridge és az Operaház mellett az egyik leghíresebb strandját a Bondi beachet is meglátogatjuk.
Természeti szépségei mellett a kulináris élvezetek kedvelőinek is kedvenc helye lehet. A világ különböző részeiből idetelepedett emberek magukkal hozták hazájuk legfinomabb fűszereit és ízeit, ami mára az Ausztrál konyhát egzotikusan csábítóvá varázsolta. A tenger gyümölcseinek szerelmesei Lucullus lakomájának résztvevőjeként élvezhetik a trópusi halak és más tengeri herkentyűk pompás ízvilágát, melyet Ausztrália világhíres borai (mint a Shiraz) egészítenek ki.

Ausztrália megéri, hogy megpróbáljuk minél több arcát megismerni.

Tovább olvasom

Ausztrália


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Ausztrália

Nagy Ausztrália és Új-Zéland körutazás

23 nap / 20 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Ausztrália

Körutazás Ausztráliában

17 nap / 14 éj
2024.03.29
összesen 1 időpontban
2 995 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Ausztrália

Ausztrália és Új-Zéland - Egyéni körutazás

21 nap / 19 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 
Utazás egyénileg
Ausztrália

Ausztrália - Egyéni körutazás autóbérléssel

16 nap / 14 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!