Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti EMIRATES járattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 3-4*-os szállások, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli

Miért ez az út?

1. Szerintünk sok utazó bakancslistáján szerepel Ausztrália, a koalák és a kenguruk hazája, mely olyan hatalmas, hogy a helyi lakosok legtöbbje sem járta még be. Mi 17 nap alatt egy széleskörű betekintést nyújtunk az ide látogatóknak.

2. Az ötödik kontinens, Ausztrália különleges állatvilága lépten-nyomon újabb érdekességekkel lep meg minden utazót. A sivatag közepén álló  „nagy vörös szikla” az Ayers rock (Uluru) és az Olga-hegység, a kontinens közepén található vörös homokkő sziklák látványa örökre rabul ejti a látogatót.

3. Egy didgeridoo hangja az ausztrál éjszakában évezredekre repíti vissza az utazó képzeletét.

4. A körutazás során a felsorolhatatlanul sok, egyéb látványosság mellett a világörökségi helyszínek közül négyet is láthatunk: Sydney-ben a dagadó vitorlákra emlékeztető Operaházat, Melbourne-ben a Királyi botanikus kertet, a naplemente idején égővörös színben „izzó” Ayers Rock sziklát, katamaránnal pedig a Külső Korall-zátony élővilágát csodálhatjuk meg a víz felszíne alatt és felett.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 20-25 fő!

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Állati látnivalók

Változatos állat- és növényvilág

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Melbourne (márc. 29-30.)

Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, egy átszállással Melbourne-be. Érkezés Melbourne-be másnap, a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Melbourne-ben (2 éj).

Szállás:

3. nap: Melbourne (márc. 31.)

Délelőtti vezetett városnézés Victoria állam fővárosában. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökséghez tartozó Royal Exhibition Buildinget, a neogótikus Szent Patrik katedrálist és a Fitzroy kertet (Cook’s Cottage, Ausztrália legrégibb épülete). Továbbá XXII. századot idéző Federation teret, a National Gallery of Victoriat és a Botanikus kertet. Délután szabadprogram a belvárosban melynek során lehetőség adódik kipróbálni a híres villamost (City Circle, Tram No. 35), illetve minél többet felfedezni a város különleges atmoszférájából. Szállás Melbourne-ben. 

 

4. nap: Melbourne – Sydney (ápr. 1.) 

Délután érkezés Sydney-be, ahol elfoglaljuk szállásunkat. A nap hártalevő részében közös városnéző séta a varázslatos városrészben, A Rocks-ban, ahol a múlt és a jelen találkozik. A Rocks az egyik legrégebbi negyed Sydney-ben, ahol a város alapjait lerakták. Ott, ahol egykoron kalózok, hajósok és bűnözők jártak a sötét sikátorokban, most kézművesek, művészek és dizájnerek kínálnak egyedi alkotásokat, amelyek varázsának és kreativitásának alig lehet ellenállni. Szállás Sydney-ben (3 éj).

Szállás:

5. nap: Kék-hegység (ápr. 2.) 

A mai napon a híres Kék-hegységet látogatjuk meg. Az UNESCO Világörökséghez tartozó hegység jelképe az eukaliptusz erdők és a Katoomba vízesés mellett a Jamison völgyből 300 méteres magasságba nyúló három egymás melletti sziklatömb, vagyis a „Három Nővér”. Ez lényegében egy szokatlan sziklaképződmény, amely az őslakosok legendája szerint három nővért jelenít meg, akik kővé változtak. A nap végén érünk vissza a szállásunkra.


6. nap: Sydney (ápr. 3.)

Autóbuszos városnézés során ismerkedés a várossal: áthaladás a Hyde Parkon, a Szent Mária Székesegyház, a Parlament és a Művészeti Galéria érintésével. Megálló a világhírű Bondi strandon, valamint a Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Délután fakultatív programként 1 órás idegenvezetéssel, belülről is megtekintjük a Sydney Operaházat, ahol a művészet és az építészet találkozik a csodálatos Sydney Harbour partján. Majd séta a Botanikus kertben.

7. nap: Sydney - Cairns (ápr. 4.)

Délutáni érkezés a trópusi kisvárosba. Szállásunk elfoglalása után elsétálunk a Cairns Botanikus Kertbe, ahol a trópusi flórát és faunát csodálhatjuk meg. A botanikus kert egy hatalmas, mintegy 38 hektáros park, amelyet 1886-ban alapítottak. A park részeként megismerhetjük azokat a növényeket, amelyeket az őslakos kultúrában gyógyászati, élelmiszer és egyéb célokra használtak. Szállás Cairns-ben (3 éj).


8. nap: Cairns (ápr. 5.)

Délelőtt városnézés a tengerparti városban, ahol lehetőség lesz fürdőzésre is a Cairns Esplanade lagúna 4800 négyzetméteres sósvizű medencéjében. A lagúna területét szépen gondozott pálmafák és trópusi növények ölelik körbe, ami igazi kikapcsolódást tud nyújtani, Délután fakultatív lehetőségként a trópusi őserdőbe vetjük be magunkat helyi idegenvezetőnk társaságában. Az esőerdő állatainak 80%-a éjszakai életet él, így mi is későig kint maradunk, hogy minél több állatot megfigyelhessünk természetes környezetében. Többek között az alábbi állatok élnek itt: kacsacsőrű emlős (90% az esély, hogy látni fogjuk), őserdei kenguru, ritka madarak, patkány kenguru, oposszum, békák, baglyok, hüllők. A sok kaland után, késő este 22:00 óra körül érünk vissza a szállásunkra.

9. nap: Cairns (ápr. 6.)

Mai egész napos fakultatív programunk folyamán az UNESCO Világörökség részét képező, Nagy Korallzátonyt fedezzük fel, A zátonyok külső része érintetlen, így mi oda utazunk, ahol lehetőség lesz fürödni, snorkelezni vagy akár búvárkodni is. Jó eséllyel találkozhatunk lenyűgöző tengeri élőlényekkel, trópusi halakkal és teknősökkel.  

10. nap: Cairns - Ayers Rock (ápr. 7.)

Ma elbúcsúzunk a városoktól és az örökzöld esőerdőktől, és a sziget belső vidéke felé, a sivatag közepébe vezet az utunk. Délelőtti érkezésünk után egy rövid pihenő a szállásunkon. Délután lehetőség adódik egy kis sivatagi sétára a kilátóhoz. Majd késő délutáni programunk keretében meglátogatjuk az UNSECO Világörökség részeként nyilvántartott Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkban található, Ayers Rock kilátó helyet. Az Ayers Rock színei napfelkeltkor és naplementekor drámaian változók. A naplemente fényeiben ennek leszünk szemtanúi egy pohár pezsgővel a kezünkben. Szállás Ayers Rock-ban (1 éj).


11. nap: Ayers Rock - Alice Springs (ápr. 8.)

Ma délelőtt autóbusszal szeljük át a sivatag közepét, miközben hegyeken és érdekes tájakon haladunk át Alice Springs felé, megállókkal. Szállásunk elfoglalása után a helyi kengurukat látogatjuk meg természetes környezetükben. Szelíd, emberhez szokott vörös kenguruk között sétálhatunk a sivatagban, miközben sok érdekes információt tanulunk az életükről és az őket segítő emberekről. A kenguruk és az emberek közötti egyedi kapcsolat valóságos csodát varázsol a sivatagi környezeteben. Szállás Alice Springs-ben (1 éj).

12. nap: Alice Springs - Darwin (ápr. 9.)

Délelőtti járattal elrepülünk Darwinba, ahol a szállás elfoglalása után fakultatív programként a Billabong Wetland (mocsárvidék) látogatás vár ránk autóbusszal és hajóval. Az állatok késő délután a legaktívabbak, így ez a legjobb időszak megfigyelni őket természetes környezetükben, a naplemente fényeiben. Jó eséllyel láthatunk hatalmas sós-vízi krokodilokat, tengeri sasokat, darukat és sok más mocsári madarat. Felejthetetlen élmény lesz! Szállás Darwin-ban (2 éj).

13. nap: Darwin (ápr. 10.)

Szabadnap, amit a parton vagy a belvárosban lehet eltölteni, ahol egy krokodiloktól és medúzáktól mentes tengerpart, hullámmedence, park, sétányok, megannyi bár és étterem vár mindenkit. Egész napos fakultatív programként egy autentikus aboriginal programon vehetünk részt. Maga a térség, ahová utazunk, évezredek óta az aboriginal vendéglátóink tulajdonában van. A program során a család tagjai kalauzolnak bennünket, melynek keretében tradicionális életmódjukról és szokásaikról tanítanak bennünket gyakorlatias és interaktív módon. Érintetlen esőerdők, vízesések, termesz hangya várak, szavannás területek várnak ránk, sok érdekes programmal, melynek során bensőséges módon ismerhetjük meg az őslakosok életmódját és a természethez való viszonyukat. A program részeként a frissen főzött ebéd során megkóstolhatjuk a helyi barramundi halat, valamint a krokodil és a kenguru húst is.

14. nap: Darwin - Perth (ápr. 11.)

Ma délelőtt Perthbe repülünk Elfoglaljuk szállásunkat, majd délután vezetett városnézés Perth belvárosában. Felfedezzük a lenyűgöző Elizabeth Quay-t, ahol a tenger és a város találkozik. A város ikonikus tornya, a Swan Bells Tower egyedülálló lehetőséget kínál a város panorámájának megcsodálására (fakultatív). Sétánk megannyi történelmi épület mellett halad el. Tapasztalni fogjuk, hogy Ausztrália egyik legszebb városában a múlt es a jelen milyen összhangban keveredik. Szállás Perth-ben (2 éj). 


15. nap: Perth (ápr. 12.)

Mai egész napos programunk során délelőtt egy igazi holdbéli tájat, Ausztrália egyik leglenyűgözőbb tájaként emlegetett, a Nambung Nemzeti Parkban található sivatagot látogatjuk meg. A sivatagban több ezer különleges sziklaképződmény emelkedik ki a földből, és mintha valami misztikus erő vezérelné őket, mindegyik egyedi formával rendelkezik. A sziklák különleges alakjai miatt olyanok, mintha egy földönkívüli tájra csöppentünk volna, és a formációk valóban az emberi képzelet határait feszegetik. További programként a különleges mikroorganizmusokat tekintjük meg a Lake Thetisben. Utolsó programként a Yancep Nemzeti Parkba érkezünk, ahol a kenguruk mellett koalákat is van esélyünk látni.

16 -17. nap: Perth - Dubai - Budapest (ápr. 13-14.)

Délelőtt szabadidő, amit vásárlással vagy egy búcsú sétával a Swan-folyó mentén lehet eltölteni. Délután transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn, majd hazaérkezés Budapestre egy átszálllással a 17. napon. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Melbourne –Királyi botanikus kert
 • Sydney - Kék-hegység
 • Ayers Rock
 • Nagy Korallzátony
 • Sydney - Operaház

Fakultatív programok:

A programhoz nem tartoznak külön fizetendő fakultatív programok.

(A fakultatív programok árai a későbbiekben)

 • Sydney Operaház belülről
 • Cairns trópusi esőerdő
 • Nagy Korallzátonyhoz kihajózás (snorkelling, fürdési vagy akár búvárkodási lehetőség)
 • Billabong Wetland (mocsárvidék) 
 • Autentikus Aboriginal program
 • Swan Bells Tower

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

other_278_37184_1000ut-qatar-airways.jpg    qantas-vector-logo.png

Március 29.    Budapest - Doha    10:00 - 17:00        QR 202

Március 29.    Doha - Melbourne  20:50 - 18:25 (másnap március 30.)   QR 904

Április 13.       Perth - Doha          23:00 - 05:15 (másnap)   QR 901

Április 14.       Doha - Budapest    08:30 - 13:10              QR 199

 

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

 

Utazás Qatar Airways  járattal

A Qatar Airways járatokon maximum 25 kg lehet a poggyász súlya (csoportos foglalás esetén). A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (50 cm x 37 cm x 25 cm méretben). 

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.

Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat. Irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége a foglaláson módosítani.

Forrás/ további információ: Qatar Airways

 

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

A körutazás idegenvezetője:

Juhász Csaba

other_407_37184_1000ut-idegenvezetok-juhasz-csaba.jpg

Csaba a nagypapája álmát valósította meg, amikor magyarként 15 éve Új-Zélandra költözött. 2011 óta főállású idegenvezetőként dolgozik. Nagy örömmel és szeretettel mutatja be az országot és a térséget. Az élményei érzelmileg és fizikailag is feltöltik, és ezt az életörömöt szeretné továbbadni minden kedves látogatónak! 

Ismerje meg Ausztráliát!

">

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.03.29 - 2024.04.14
17 nap / 14 éj
2 995 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket illetékekkel (melynek értéke kb: 1.434.000 Ft)
  belföldi repülés 5 alkalommal
 • 14 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállások,
  kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programokat
 • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • helyi magyar nyelvű idegenvezetést Ausztráliában

Az ár nem tartalmazza

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • vízum ügyintézés
  5 000 Ft

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  650 000 Ft
 • fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Hasonló utazások


Ausztrália

Ausztrália és Új-Zéland körutazás

21 nap / 18 éj
2024.10.17
összesen 1 időpontban
3 498 000 Ft/fő
Egyesült Arab Emírségek

Wyndham Dubai Marina 4*

8 nap / 7 éj
2024.03.09
összesen 2 időpontban
675 000 Ft/fő
Egyesült Arab Emírségek

Atlantis The Palm 5*

8 nap / 7 éj
2024.03.09
összesen 2 időpontban
1 400 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - A Szecesszió Gustav Klimt szemével

1 nap / 0 éj
2024.03.23
összesen 5 időpontban
33 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!