Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
helyi 4*-os, 1 alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban
Ellátás:
reggeli, 4 alkalommal főétkezés (italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Szerintünk sok utazó bakancslistáján szerepel Ausztrália, a koalák és a kenguruk hazája, mely olyan hatalmas, hogy a helyi lakosok legtöbbje sem járta még be. Mi 15 nap alatt egy széleskörű betekintést nyújtunk az ide látogatóknak.

2. Az ötödik kontinens, Ausztrália különleges állatvilága lépten-nyomon újabb érdekességekkel lep meg minden utazót. A sivatag közepén álló  „nagy vörös szikla” az Ayers rock (Uluru) és az Olga-hegység, a kontinens közepén található vörös homokkő sziklák látványa örökre rabul ejti a látogatót.

3. Egy didgeridoo hangja az ausztrál éjszakában évezredekre repíti vissza az utazó képzeletét.

4. A körutazás során a felsorolhatatlanul sok, egyéb látványosság mellett a világörökségi helyszínek közül négyet is láthatunk: Sydney-ben a dagadó vitorlákra emlékeztető Operaházat, Melbourne-ben a Királyi botanikus kertet, a naplemente idején égővörös színben „izzó” Ayers Rock sziklát, katamaránnal pedig a Külső Korall-zátony élővilágát csodálhatjuk meg a víz felszíne alatt és felett.

 

Kis létszámú csoport, max. 20-22 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Változatos állat- és növényvilág

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Melbourne

Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Melbourne-be. Érkezés Melbourne-be másnap a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Melbourne-ben (2 éj).

Szállás: Batman's Hill On Collins 4* vagy hasonló

3. nap: Melbourne

Egész napos utunk során átutazunk a Fitzroy kerten, ahol Cook kapitány háza található, melyet eredetileg Angliában építettek, de a 20. század elején áttelepítettek Melbourne-be. Az épület a mai napig az egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. Királyi Botanikus Kert (Royal Botanic Garden) mellett is elhaladunk, melyet Ausztrália legszebb botanikus kertjeként tartják számon. 

4. nap: Melbourne – Adelaide 

Korai reggeli után átrepülünk Adelaide-be. A panorámás buszos utazás alatt megismerjük ezt a kellemes várost, amely történelmi épületeit parkok veszik körül. Áthaladunk a híres Adeline-i Botanikus Parkon, ahol a Szent Péter katedrális, az Adelaide Botanikus Park, az Adelaide Állatkert és a Nemzeti Bor Központ (National Wine Centre) található. Szállásunk a város szívében található. Szállás Adelaide-ben (2 éj).

Szállás: Holiday Inn Express Adelaide City Centre 4* vagy hasonló

5. nap: Kenguru-sziget

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Ausztrália második legnagyobb szigetére, a Kenguru-szigetre. A sziget változatossága mindenkit lenyűgöz: érintetlen partszakaszok, történelmi világítótornyok, természetvédelmi területek, földalatti barlangok, ritka méhfajok, ínyenc helyi finomságok, koalák, fókák, pingvinek és természetesen kenguruk. Megtekintjük az oroszlánfóka kolóniákat, a Hanson-öböl Vadvilág Menedéket, ahol láthatjuk a fákon pihenő koalákat. Ebéd után, a délutánt a Flinders Chase Nemzeti Parkban töltjük, ahol szinte érintetlenül megtalálható és tanulmányozható Ausztrália eredeti flórája és faunája. Változatos növényvilággal, különleges állatok (fókák, cetek, kenguruk) büszkélkedhet. Emellett különleges sziklaformációkat is találunk itt, ahol nagyon szép fotókat készíthetünk. Megnézzük a látványos Admirals Arch-ot, ahová a sziklákra épített sétányon keresztül jutunk el. Visszaindulva a komphoz további kengurukat és wallaby-kat is láthatunk.

6. nap: Adelaide - Cairns

Hajnalban menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és átutazunk a Korall–tenger partján fekvő Cairns-be. Fél napos városnézésre indulunk privát autóbuszunkkal. Városnézés után elfoglaljuk szálláshelyünket. A nap hátralévő részében szabadprogram, pihenés. Szállás Cairns-ben (3 éj).

Szállás: Pacific Hotel Cairns 4* vagy hasonló

7. nap: Külső Korall-zátony

Egész napos Külső Korall-zátony kiránduláson veszünk részt. Egy gyönyörű katamaránnal fedezzük fel a Michaelmas Cay egyedülálló korallzátonyát és környezetét: egy érintetlen homokos partszakasz az óceánban, melyet hullámzó zátony vesz körül, és egy védett rész a vándorló tengeri madarak számára. A kirándulás része egy snorkelezés a korallzátony sekély részénél. De élvezheti a korallzátony egyedül álló növény és állatvilágát anélkül, hogy vizes lenne. Egy méterrel a vízszint alatt, a hajó belsejében üvegen keresztül csodálhatja meg az óceán élővilágát. Svédasztalos ebéd, sütemények, kávé, tea helyben. A program végén katamaránnal utazunk vissza Cairns-be.

8. nap: Kuranda Nemzeti Park

Reggel a Kuranda Nemzeti Parkba indulunk, először a Skyrail Rainforest kabinos felvonóra szállunk, amellyel Kuranda-ba utazunk. A kabinunkon keresztül egy felejthetetlen élményben lesz részünk, mivel az esőerdő felett siklik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra. A megálló pontokra érve kiszállunk a felvonóból, s gyönyörködhetünk a tájban. A faluba érkezve megnézzük a Koala Kerteket, az Ausztrál Pillangó Menedéket és a Madárvilágot. Visszafelé panorámavonattal Cairnsbe utazunk. A vasútvonal látványos tájakon kanyarog, hidakon és alagutakon keresztül. A program végeztével, transzferbusszal visszautazunk a szállodába.

9. nap: Cairns – Sydney

Reggeli után szabadidő, majd transzfer menetrendhez igazodva a reptérre. Elutazunk Ausztrália legnagyobb városába, Sydney-be, ahol megérkezést követően elfoglaljuk szálláshelyünket. Szabadprogram vagy idegenvezetőnkkel gyalogosan ismerkedés a várossal. Szállás Sydneyben (2 éj).

Szállás: Holiday Inn Potts Point 4* vagy hasonló

10. nap: Sydney – Kék-hegység

Egész napos kirándulásra indulunk a látványos Kék-hegységbe, mely a Világörökségi listán szerepel. Első megállónk a Scenic World kilátópontnál lesz, ahol 360 fokos kilátás nyílik a Jamison-völgyre. A következő megálló az Echo Point, amely egy 170 méteres sziklafal szélén található. Az Echo Pointból gyönyörű kilátás nyílik a Három Nővérre - egy sziklás csúcsok hármasára. A program tartalmazza Scenic World belépőjegyét, amivel igénybe tudjuk venni a vonatot, siklót és a libegőt is. Ebéd után a festői Leura városkát keressük fel. Ez a gyönyörű város visszavisz az időben. Leura város híres az antik üzletekről, valamint a cukorka üzletről, ahol több mint 1000 szokatlan édességet gyűjtöttek össze a világ minden tájáról. Megállunk a Featherdale Vadvédelmi Parkban, ahol Ausztrália legnagyobb magángyűjteménye található az ausztrál őshonos állatokról és a madárvilágról. Hét hektárnyi természetes környezetben helyezkedik el, s itt lehetőségünk lesz kézből etetni a kengurukat, wallaby-ket és emukat is. De találkozhatunk barátságos koalákkal is. Visszatérve Sydney-be a 2000-es Olimpia helyszínét, a Sydney Olimpiai Parkot látogatjuk meg.

11. nap: Sydney – Ayers Rock

Reggeli után menetrendhez igazodva elrepülés az ország közepén lévő legendás és misztikus Nagy Vörös Sziklához, az Ayers Rock-hoz. Érkezés után az ún. Kata Tjuta-hoz, vagy más néven Olga-hegyhez látogatunk, melyet 36 kupola alkot. Kata Tjuta kevésbé híres, mint a szomszédos Ayers Rock, de ugyan olyan lenyűgöző.  A „Kata Tjuta” egy Pitjantjatjara kifejezés, amely azt jelenti, hogy „sok fej”. A sziklacsoport színei a látogatóknak az állandóan változó skáláját kínálja annak megfelelően, ahogyan a Nap halad a pályáján, és a dómok között tenyésző dús növényzetet megvilágítja.

Egy pohár ital és snack mellett megnézzük a naplementét az Ayers Rocknál. Ilyenkor olyan, mintha egy rövid ideig vörösen izzana a szikla. Ez az élmény minden idelátogató "kötelező listáján" szerepel. A naplemente után elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás Ayers Rockban (2 éj).

Szállás: Desert Gardens 3* vagy hasonló

12. nap: Ayers Rock

Még reggeli előtt egy egészen különleges kilátóhelyhez, az Uluru melletti Talinguru Nyakunytjaku-hoz utazunk. Innen csodáljuk meg a felkelő nap fényétől izzó Nagy Vörös sziklát. Mikor az első napfény sugarai megjelennek a homokdűnék felett, az Ayers Rock életre kel, amikor a fény és árnyék táncol felszínén. 

Napfelkelte után visszatérünk a szállodába reggelizni, majd az Uluru Aboriginal Kulturális Központot látogatjuk meg. Itt többet megtudhatunk a helyi ananguiak történelméről és kultúrájáról. 
Vacsora egy helyi étteremben.

13. nap: Ayers Rock – Sydney

Reggeli után szabadidő, majd menetrendhez igazodva visszarepülés Sydneybe. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Sydney-ben (1 éj).

Szállás: Holiday Inn Potts Point 4* vagy hasonló

14. nap: Sydney - Budapest

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából s a repülőindulás előtt még egy egész napot töltünk Sydneyben. Az egész napos városnézésünk során megismerkedünk a város egyik ikonikus épületével, a Sydney-i Operaházzal. Áthaladunk a Hyde Parkon, megállunk a Szent Mária Székesegyháznál, a Parlamentnél és a Művészeti Galériánál. Megállunk a világhírű Bondi strandon, valamint az Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Majd hajóra szállunk, hogy a fedélzetről a város egy másik arcát tekintsük meg. Könnyű ebéd a hajón. A program végeztével transzfer a repülőtérre s hazautazás átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre másnap a 15. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Melbourne –Királyi botanikus kert
 • Ayers Rock
 • Nagy Korallzátony
 • Sydney - Operaház

Fakultatív programok:

A programhoz nem tartoznak külön fizetendő fakultatív programok.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

emirates_.png    qantas-vector-logo.png

Február 15.    Budapest-Dubai  15:10 - 23:20   EK112 / kb.5 óra 20 perc
Február 16.  Dubai-Melbourne  03:00 - 23:20   EK408 / kb.13 óra 30 perc

Február 28. Sydney-Dubai  21:45 - 05:15 (másnap)   EK413 / kb. 17 óra
Március 1. Dubai-Budapest 10:35 - 13:35   EK111  / kb.5 óra 55 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.


Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője

Homolya Orsolya

thumb_homolya_orsolya_2.jpg

 

Ismerje meg Ausztráliát!

Körutazásunk időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Legutóbbi indulás: 2023-02-15
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket illetékekkel (melynek értéke: 1.285.000 Ft)
  belföldi repülés 5 alkalommal
 • 12 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodákban,
  kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást
 • 4 alkalommal főétkezést
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programokat
 • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalót
  kb. 90 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 • vízum ügyintézés
  5 000 Ft

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  480 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)
Az út idegenvezetője

Homolya Orsolya

thumb_homolya_orsolya_2.jpg

 

Ismerje meg Ausztráliát!

Hasonló utazások


Ausztrália

Nagy Ausztrália és Új-Zéland körutazás

23 nap / 20 éj
2023.11.11
összesen 1 időpontban
3 498 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Pápua Új-Guinea

Pápua Új Guinea felfedezése a Goroka fesztivál idején

16 nap / 12 éj
2023.09.12
összesen 1 időpontban
2 940 000 Ft/fő
Maldív-szigetek

Vilamendhoo Island Resort & Spa 4*

10 nap / 7 éj
2023.06.28
összesen 3 időpontban
1 200 000 Ft/fő
Törökország

Törökország felfedezőút A smaragdzöld fekete-tengeri partvidéktől Noé bárkájáig

11 nap / 10 éj
2023.09.08
összesen 1 időpontban
776 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!