1000út Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Albánia legszebb vidékei

Albánia (Shqipëria), „A sasok földje”, sok útleírás szerint Európa egyetlen egzotikus országa. Viszonylag kicsiny területen, de egyedülálló természeti változatossággal, s a legendák koráig visszavezető kulturális örökséggel.

Mediterrán nyugati határait két tenger (Adria-tenger és Jón-tenger) festői partvidékei övezik, de itt hullámzik a Balkán-félsziget legnagyobb tava, a Skodra-tó és az UNESCO világörökségi Ohridi-tó is. Kontinens felőli oldalán mindenhol égig emelkedő, máig vad hegyvidékek nyújtózkodnak, mint pl. az Albán-Alpok vagy a Korab (2.751 m).

Néprajzi sokfélesége pazar (katolikus, mohamedán, ortodox), históriája pedig az ókori Illír királyságoknál is régebbi, írott idők előtti korokban gyökerezik. Védett műemléki negyedeiben ókori illír, görög-római, középkori velencei vagy oszmán-török emlékekkel, amik ma mind-mind UNESCO világörökségi „kincsestárak”, mint pl. Butrint, Berat, vagy Gjirokaster.

A semmihez sem hasonlítható, kivételes hangulatú Albánia – ami helyenként „törökösebb”, mint Anatólia, vagy „olaszosabb”, mint maga Itália. Shqipëria, ahol a legillatosabb a mediterrán bor, ahol a legaranyszínűbb az érő narancs, s ahol legédesebb a frissen tálalt reggeli füge vagy helyben facsart gránátalma.  S talán a „legtürkizebb” a lágy Jón-tenger kékje!

Az országban jelenleg nincs érvényben a beutazást korlátozó COVID intézkedés. Részletesebb információ IDE kattintva található.

Tovább olvasom

Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Albániába. Az utazáshoz használt dokumentumnak a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie. Vízum nem szükséges.

Tovább olvasom

Kiemelt Albánia ajánlataink


Utazás szűrő:

Rendezés:

Görögország

Észak-Görögország hegyvidékei és az Albán riviéra

9 nap / 8 éj
2023.04.22
összesen 1 időpontban
559 000 Ft/fő
Albánia

Albánia legszebb vidékein

8 nap / 7 éj
2023.05.14
összesen 4 időpontban
435 000 Ft/fő

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!