Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Amit Marokkóról tudni érdemes

Spanyolországtól nem messze egy olyan világgal, országgal ismerkedhetünk meg, amely meghatározta Európa történelmét és olyan híres városok születését, mint Córdoba vagy Granada. Mi mégis keveset tudunk róla, pedig egy Marokkó körutazás során a változatos természetével, gazdag kultúrájával, egyedi hangulatával, színeivel, gasztronómiai élményeivel lenyűgözi az ide látogatókat.

Területeinek egyes részeit a világ legnagyobb sivatagának, a Szaharának homok dűnéi borítják, másutt az Atlasz-hegység négyezer méter feletti hegycsúcsaival találkozhatunk, északon pedig az Atlanti-óceán mossa az ország partjait.


Kultúrájában és történelmi hagyatékaiban az őslakos berberek játszottak jelentős szerepet és olyan birodalmak, mint a föníciaiak , rómaiak, vandálok, bizánciak majd pedig a iszlám vallás terjedésével a damaszkuszi omajjádok. Ezt követően alakultak ki olyan arab dinasztiák, mint az idriszidák, almorávidák, almohádok , szaaditák. Észak-Afrika többi területéhez hasonlóan Marokkó is francia fennhatóság alá került, amelyből 1956-ban szabadult fel. Azóta a közel hétszázezer négyzetkilométeren elterülő ország politikai stabilitását a királyi család szavatolja, VI. Mohamed uralkodó vezetésével.

Városaira a változatosság a jellemző. Legnagyobb városa az Atlanti-óceán partján található Casablanca. A város neve sokunknak Humphrey Bogart és Ingrid Bergman főszereplésében megtestesült Casablanca című hollywoodi klasszikusból már ismerősen csenghet, de itt található a világ egyik legnagyobb mecsete, amit II. Hasszán királyról nevezetek el. A sokszínű Marakesh egy teljesen más képet mutat tele zenével, illattal, színekkel, szűk utcácskákkal és a világ egyik legrégibb egyetemével, a csodálatos Bahia palotával és kihagyhatatlan Jemma El-Fna térrel, ahol a vásári forgatagban kígyóbűvölők, mutatványosok szórakoztatják a látogatókat. Örök élmény Fez városa kilencezer utcájával, tradicionális bőrfestők műhelyeivel, medreszékkel. Meknes pedig medinájával nyűgöz le minket. Fővárosában, Rabatban megfigyelhetjük a modern város mellett az óvárosi részt és a királyi palotát. Marokkói utazásunkra a római korabeli város, Volublis megtekintésével kerül fel a pont. Látnivalók tömegéhez párosul a kiváló marokkói konyha tajin edényben elkészített húsos, zöldséges, gyümölcsös kiválóságai, kóstolhatunk harira levest vagy éppen kuszkuszt a sok más finomság és édesség mellett. Étkezések után, pedig szinte kötelező elfogyasztani egy üde mentateát.

Aki az 1000 út utazási irodával látogat el Marokkóba, belecsöppen az 1001 éjszaka meséibe és megtapasztalja a legnyugatibb kelet hangulatát, történelmét, az itt élők kedvességét, vendégszeretetét.

Tovább olvasom

Marokkó


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Marokkó

Marokkó körutazás - Az Atlanti-óceántól a királyi városokig

8 nap / 7 éj
2023.10.31
összesen 1 időpontban
750 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Marokkó

Marokkó - Egyéni körutazás autóbérléssel

8 nap / 7 éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!