Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
a szafari alatt összkomfortos sátrakban vagy lodge-okban, Nairobiban és a tengerparton helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
Nairobiban reggeli, a szafari alatt teljes ellátás (italok nélkül), a tengerparton all inclusive ellátás és szilveszteri vacsora

Miért ez az út?

Szilveszterezett már elefántok, oroszlánok, kafferbivalyok és antilopok társaságában?

Gondoltuk, hogy még nem, ezért egy különleges programot állítottunk össze, melynek során több vadlesen is részt veszünk, és ha tiszta az idő, akkor még a Kilimandzsáró havas csúcsának látványa is elkísér minket az útra. Ebben a parkban készülnek azok a híres fényképek, amelyek elefántcsordákat ábrázolnak a havas Kilimandzsáróval a háttérben, és kis szerencsével mi is készíthetünk ilyeneket a több mint 650 itt élő elefánt populáció tagjairól.

Kalandos körutazásunk végén 4 éj pihenés Kenya egyik legkedveltebb strandján, a Diani Beachen található színvonalas all inclusive szállodánkban.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 16 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Állati látnivalók

Állati látnivalók

Természeti látnivalók

Természeti látnivalók

Nyaralással hosszabbítható

4 éj pihenés a 4*-os Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa óceánparti szállodában, 
deluxe kertre néző szobában, all inclusive ellátással és szilveszteri vacsorával

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap (dec. 25.): Budapest - Nairobi

Elutazás Budapestről átszállással Kenyába, Nairobiba. Éjjeli érkezés után transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Nairobiban (1 éj). 

Tervezett szállás: Eka Hotel 4* 

2. nap (dec. 26.): Nairobi - Nakuru–tó (180 km)

Reggeli után a Nakuru-tó Nemzeti parkba utazunk.  Érkezés után ebéd a nemzeti park területén lévő, káprázatos panorámával rendelkező lodge-ban. Délután szafari a világ legnagyobb madár paradicsomában. A rózsaszín flamingókon felül kolobusz majmokat, fehér és keskenyszájú rinocéroszokat is láthatunk. A tó környékén élő több, mint egymillió flamingó színe, csodálatos rózsaszínné varázsolja a tájat.   Vacsora és éjszaka a szálláshelyen a Nemzeti Park területén (1 éj).

Tervezett szállás: Sentrim Elementaita Lodge 

3. nap (dec. 27.): Nakuru-tó – Amboseli Nemzeti Park (410 km)

Délelőtt folytatjuk utunkat a tanzániai határ közelében fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Amboseli a híres maszáj törzsek lakóhelye is, és a nemzeti park a helyi maszáj közösség felügyelete alatt működik. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben, vagy a tábor területén. Délután vadlesre indulunk, ha tiszta az idő a Kilimandzsáró havas csúcsának látványa is elkísér minket az útra. Ebben a parkban készülnek azok a híres fényképek, amelyek elefántcsordákat ábrázolnak a havas Kilimandzsáróval a háttérben, kis szerencsével mi is készíthetünk ilyeneket a több mint 650 itt élő elefánt populáció tagjairól. A nemzeti park, több mint 50 emlősfaj élőhelye és 400 madárfaj él a területen. A nap végén vacsora és szállás az Amboseli Nemzeti Park területén (2 éj).

Tervezett szállás: Amboseli Sentrim Camp4. nap (dec. 28.): Amboseli Nemzeti Park

Reggeli után egész napos szafarival töltjük a napunkat. A közvetlenül a Kilimandzsáró lábainál található nemzeti park a mára már kiszáradt, azonos nevű tóról kapta nevét.  A nemzeti park egyébként is gazdag élővilága rengeteg látnivalót kínál, ezekből próbálunk a nap folyamán minél többet megnézni. Hideg csomagos pikniknebéd az állatok megfigyelése közben. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen.

5. nap (dec. 29.): Amboseli Nemzeti Park – Kelet-Tsavo Nemzeti Park (315 km)

Reggelit követően a Tsavo Nemzeti Park az úti célunk, a park Kenya egyik legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, a szafari rajongók földi paradicsoma. Mi a Kelet-Tsavo részt keressük fel, amely nagyobb és élővilágban változatosabb, mint a Nyugat-Tsavo rész. Több folyó, források, akácosok gazdagítják a parkot. A park élővilágának legérdekesebb tagjaival az ún. „vörös elefántokkal” is találkozhatunk. Az elefántok minden alkalmat kihasználnak, hogy a bőrük védelmében megmártózzanak a pocsolyák, itatók vizében, és a rájuk száradt vörös sár színe okozza a vörösségüket. Rajtuk kívül, kafferbivalyok, különféle antilopok, és a nagymacskák szinte minden válfaja is elénk kerülhet a szafarink során. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben vagy a tábor területén. Vacsora és éjszaka a Kelet-Tsavo Nemzeti Park területén (1 éj).

Tervezett szállás: Sentrim Tsavo Camp 

6. nap (dec. 30.): Kelet Tsavo Nemzeti Park – Mombasa (210 km)  

Korai reggeli után utolsó vadlesünkkel zárjuk a szafarinkat, köszönünk el az afrikai szavannák világától, majd továbbutazunk Mombasa legkedveltebb strandján, Diani Beach-en lévő szállodánkba. Vacsora és szállás óceánparti szállodánkban (4 éj)

Tervezett szállás: Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa 7. nap (dec. 31.): Diani Beach

All inclusive ellátás a szállodában, szabadidő. Este szilveszteri gálavacsora a szállodában.

8-9. nap (jan. 1-2.): Diani Beach

All inclusive ellátás a szállodában, pihenés az óceánparton.

10-11. nap (jan. 3-4.): Mombasa – Nairobi - Budapest   

Reggeli a szállodában, elutazásig szabadidő. Késő délután kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés Nairobin keresztül két átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 


UNESCO világörökségi helyszín
 • Nakuru-tó

 

 

Fakultatív programok:

Felár ellenében a Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa hotelben deluxe óceánra néző szoba is kérhető:

Kétágyas szobában a felár 4 éjszakára    70.000 Ft/fő    

Egyágyas szobában a felár 4 éjszakára 100.000 Ft/fő    

Kérjük, hogy megrendeléskor jelezze, amennyiben óceánra néző szobát szeretne.

A szobák lekérésre foglalhatók, a szabad kapacitás függvényében.

 

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

other_278_37184_1000ut-qatar-airways.jpg

December 25.        Budapest - Doha         09:15  16:30  QR 202
December 25.        Doha - Nairobi             18:35  00:05 (másnap) QR 1341

Január 3.                Mombasa - Nairobi      menetrend később
Január 4.                Nairobi - Doha              01:35  07:05  QR 1342
Január 4.                Doha - Budapest          09:10  13:05  QR 199

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS!
- Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.
- Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
- Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus - más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni a travel@1000ut.hu email címre.


Utazás Qatar Airways  járattal

A Qatar Airways járatokon maximum 25 kg lehet a poggyász súlya (csoportos foglalás esetén). A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (50 cm x 37 cm x 25 cm méretben). 

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.

Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat. Irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége a foglaláson módosítani.

Forrás/ további információ: Qatar Airways


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 Vízum

Vízum már nem szükséges, azonban helyette egy elektronikus utazási engedélyt (eTA) kell kitölteni, ezt irodánk intézi, így az engedély díját előre itthon kell befizetni.

 


Aktuális beutazási információk

2023 május 9-től Kenya eltörölte a belépési feltételekhez kapcsolódó követelményeket, úgymint az oltottság igazolását és a PCR tesztet. A továbbiakban ezeket nem ellenőrzik belépéskor. Influenzaszerű tüneteket mutató utazóknak azonban ki kell tölteniük egy online regisztrációs formanyomtatványt, valamint saját költségre el kell végezniük egy rapid antigén tesztet. Amennyiben a rapid teszt pozitív lesz, saját költségre egy PCR tesztet is el kell végezni. A súlyos tüneteket mutató utazók az enyhe, közepesen súlyos és súlyos betegségekre vonatkozó általános karanténkövetelményeknek megfelelően tölthetik a karantén időszakot.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! 

 

Fizetési határidők 

Bizonyos egzotikus körútjainknál az alábbi, szigorúbb fizetési határidők érvényesek, melyek az utazási szerződésen is feltüntetésre kerülnek:

 • Az indulást megelőző, 90 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 90 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A fenti körutazás esetében a belső repülőjegy jóval előre fizetendő, így az a megvásárlást követően lemondás esetén már nem visszatéríthető.


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

 

Ismerje meg Kenyát!

 

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.12.25 - 2025.01.04
11 nap / 9 éj
1 945 000 Ft

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Jelentkezem az útra
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 515 000 Ft)
 • 4 éjszaka szállást szafari szállásokon, összkomfortos kétszemélyes sátrakban vagy lodge-okban
 • 5 éjszaka szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • Nairobiban a reggelit
 • a szafari alatt teljes ellátást (italok nélkül) 
 • a tengerparton all inclusive ellátást és szilveszteri gálavacsorát
 • a korlátlan vízfogyasztást
  a szafarik alatt
 • a programban szereplő transzfereket és kirándulásokat szafari minibuszokkal
 • a szükséges belépőket
 • a Flying Doctor szolgáltatást
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • az elektronikus utazási engedélyt (eTA)
  kb. 16 000 Ft/fő (változhat)
 • a borravalókat
  kb. 100 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  355 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Teleki Samu gróf felfedező útja Kenyában

Két évig tartó, nélkülözésekkel teli, kalandos utazás volt.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Kenya

Kenyai körutazás - Az állatvándorlás idején

nap / éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
 
Kis létszámú csoport
Uganda

Uganda varázsa - Csimpánzok és hegyi gorillák világa

12 nap / 10 éj
2025.02.06
összesen 1 időpontban
2 250 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Namíbia

Namíbia - Botswana - Zimbabwe körutazás

19 nap / 16 éj
2024.11.28
összesen 1 időpontban
2 555 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Egyiptom

Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei

8 nap / 7 éj
2024.10.29
összesen 1 időpontban
885 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Németország

Észak-Németország: Hanza-városok a két tenger partján

8 nap / 7 éj
2024.07.31
összesen 1 időpontban
740 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!