Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés:
helyi legalább 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és kései ebédek)

Miért ez az út?

Egyidős az emberiséggel és idősebb, mint maga a történetírás. Memphisz; Héliopolisz; Gíza; Fusztát; Iszlám- vagy Khedive Kairó… mind ugyanazt, illetve „ugyanőt” jelentik: A mára 22.000.000 lakosságú (!) világvárost, „minden metropoliszok Anyját”. Ma az UNESCO világörökségi kincsek kifogyhatatlan, felmérhetetlenül gazdag tára. Több mint 5.000 éves idővonalán a korok;- dinasztiák;- stílusok és az egész Óvilágot befolyásoló események sokaságát sodorta már a végtelenségbe a Nílus vize. Városrészei és kerületei valójában külön Világok. S mindez kb. 3 órára Budapesttől. 

A legtöbb utazó kívánságlistáján elsősorban az szerepel, hogy szemtől szembe kerüljön a csodálatos gízai piramisokkal. De Kairó a piramisokon túl is végtelen kincseket rejt.

Tekintse meg a világ legnagyobb fáraókori régiséggyűjteményét, keressen fel egy papirusz manufaktúrát, fedezze fel az iszlám Kairó 1001 meséjét, járja körbe a Szakkarai lépcsős piramist, gyönyörködjön a kilátásban a Kairó toronyból, vagy egyszerűen csak kortyoljon el egy egyiptomi kávét az egyik nyüzsgő piacon ücsörögve. A hely, ahol 4 éjszaka alatt „végigálmodható” a civilizációnk története. Egyetlen utazással 3 különböző időszámítás élménycsomagja.

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: Maximum 20-25  fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Utazás Kairóba

Találkozás a hajnali órákban a Liszt Ferenc reptéren, majd elrepülés, közvetlen járattal Kairóba, Egyiptom és egész Afrika legnagyobb és legrégebbi metropoliszába. Reggeli érkezés után utazás a méltán világhírű „Régi” Egyiptomi Múzeumba.  A „Khedive Kairó” városrészben épült múzeum épülete önmaga is egy rendkívüli látványosság.Közös bejárásunk során Tutankhamon fáraó sírjának páratlan kincseire helyezzük a hangsúlyt, majd igénytől függően, további 1,5-2 órát töltünk a legfontosabb látnivalóknál. Rövid utazás a 187 m magas Kairó Toronyhoz (Borg El-Qāhira), aminek tetejéről nagyszerű kilátás nyílik a Nílusra, illetve a belvárosi kerületekre. Rövid séta az Al Zohrija Botanikus kertben, fotószünettel az óriási Khedive fánál. A resortukba utazáskor vázlatos ismertető a gigászi Greater Cairo Region (GCR) vagyis “Nagyobb Kairó Régió” kialakulásáról, annak városrészeiről. Igaz mesék a három különböző korszakban is „újra és újra felépített” város múltjából: Memphisz Kr.e. 3.200-ban,- majd Fusztát 641-ben történt alapításának rövid áttekintése. Délutáni bejelentkezés resort-hotelünkbe. Szobáink elfoglalása után a resort és szolgáltatásainak felfedezése. Korai indulásunk után – korai nyugovóra térés. Éj Kairóban( 4 éjszaka)

Tervezett szállás: Steigenberger El Tahrir Hotel  vagy hasonló

2. nap: Gíza és Dahsúr piramisaitól Memphiszig (Alsó-Egyiptom ókori UNESCO világörökségei)

Közös reggeli. Rövid utazás Gíza óbirodalomi piramisaihoz (Kheopsz, Khefrén és Menkauré fáraók piramisai). Rövid séták és fényképezés mindhárom óriás árnyékában, majd az Istenkirályok örök nyugalmát őrző Szfinx-nél és a lábai előtt elterülő Völgy-templomban. Összkép élvezet és tevehajcsár hajszolás a piramisok feletti platóról. Kiutazás Dahsúr kevéssé látogatott, és talán ezért is lenyűgöző piramisaihoz. Séta az irdatlan Vörös, illetve Hajlott piramisok körül, látogatás belül, ahol lehetséges. Visszaúton rövid látogatás Szakkara necropolisában. Az Imhotep által Dzsószer fáraónak emelt (Kr. e. 2667-2648) lépcsős piramis körbejárása. Kései ebédünk elfogyasztása, pihenő. A nap folyamán látogatást teszünk egy papírusz manufaktúrában, ahol bepillantást nyerhetünk a több évezredes papírgyártás,- illetve kalligráfia művészet - mesterségébe is. Látogatás a több mint 5.200 éves (!) Memphisz, az ókori Alsó-Egyiptom első fővárosának romjainál. Kora esti visszaérkezés a hotelünkbe

3. nap: Az Iszlám Kairó 1001 meséje (A Mameluk- és Oszmán idők UNESCO világörökségei)

Közös reggeli. Utazás az óváros fölé magasodó Citadellára (arabul: Qalaʿat Salāḥ ad-Dīn). Az óriási várnegyedet a Jeruzsálemet a keresztényektől “visszafoglaló” Saladin (1174-1193) kezdte kiépíteni. A Mameluk, majd Oszmán szultánok idején, több mint 700 éven át innen kormányozták Egyiptomot, illetve a hozzá tartozó, más afrikai és ázsiai területeket. Ma minden műemléke UNESCO világörökségi védelem alatt áll és az iszlám építészet különböző stílusainak óriásléptékű “bemutató terme”. Látogatás az 1383-ban átadott Al Nasir Mohamed Mecsetben (mameluk stílus), majd a mellette tornyosuló, 1848-ban átadott Mohamed Ali Nagymecsetben (oszmán stílus). Közös séta, fényképezés a legszebb panoráma pontokról. “Leereszkedés” az elképesztő méretű Szultán Hasszán- és Al Rifai’ mecsetekhez. A 8.000 m2 belső területű Szultan Hasszánt (ami egyben medresze is), 1363-ban nyitották meg, míg a közvetlenül mellette álló XII. századi Al Rifai1-t az 1800-as évek utolsó harmadában alakították át, Herz Miksa(1856-1919) szakmai irányításával, az egyiptomi alkirályok (khedive) és királyok mauzóleumává. A közös megtekintés után rövid szabadidő a monumentális épületekben, és körül.

Rövid utazás a 972-ben átadott Al Azhár Mecsethez, a Nyugati civilizáció talán legrégebbi alapítású egyeteméhez. Látogatás kívül és belül… néhány szóval az itt járt, vagy tanult magyar kutatókról, mint pl.   Orbán Balázs (1829-1890); Erődi Béla (1846-1936); az „Angol beteg”, Almásy László (1895-1951) és Germanus Gyula (1884-1979), arabul Julius Abdulkerim Germanus. Megérkezés “minden keleti bazárok anyjához” a Khan el Khalili Bazárhoz. Fakultatív vízipipa (shisa) kóstolás, majd fűszer- és keleti csecsebecse vásárlási lehetőség. Közös ebéd, egy, az európai (vagy japán és koreai) turistákat fogadó étteremben. Séta az UNESCO világörökségi Al Muizz ad Din utca körzetében a mameluk falakhoz és óriási középkori kapukhoz, majd némi szabadidő. A szállodánkba történő visszautazás során látogatás és vásárlási lehetőség Kairó egyik legismertebb illatszer alapanyag,- és illatszer műhelyében, ahol megismerkedhetünk a legfontosabb keleti illatokkal – s azok csábító, kábító, nyugtató… vagy inkább felkorbácsoló hatásaival.

4. nap: Az At-Turkiyyah és az Angol-Egyiptomi Szudán korának csodái

Reggeli utazásunk közben történetek a Mohamed Ali dinasztia (1805-1953) korából, amikor Egyiptom alkirályai, majd királyai egy igen tekintélyes, a mai Szudántól – Szaúdi Arábiáig terjedő „albirodalmat” építettek ki – névleg Oszmán fennhatóság alatt, gyakorlatban brit gazdasági függésben. Néhány fontos khedive (alkirály), mint pl. Mohamed Ali (1805-1848), Khedive Iszmáil Pasha (1863-1879) és király, mint pl. Fárúk (1936-1952) korának áttekintése – illetve az általuk építtetett paloták, intézmények, városrészek sztorijainak bemutatása. Átutazás a pazar Abdeen Palotába. Az 1863-tól épülő palotával együtt egy egész városrész, az ún. Abdeen Negyed is megszületett, hiszen Iszmáil Pasha ide költöztette az uralkodói udvartartást és hivatalokat az „elavult” Citadelláról. Látogatás az „egyiptom-szudáni Versailles-i kastélyban”. Közös ebéd, s közben felkészülés a következő épületcsoda meglátogatására. Utazás a Nílus talán legszebb szigetére, az ókori római időkben Babilon-szigetként ismert, Rawdah-szigetre. Itt álmodták- és építették meg az El Manial Palotanegyedet, a körülötte elterülő perzsa kertekkel, illetve angolparkokkal.  Közös látogatás a Mohamed Ali Palota Múzeumban. A palota a többféle iszlám stílus – a rokokó – az Art Nouveau irányzat együttes keveréke, Egyiptom utolsó uralkodóinak a fáraókét is meghaladó költekezésének… máig megcsodálható hozadékaival. Hazaúton néhány szó Fárúk király viselt dolgairól, az azóta lejátszódott modernizációról, fejlődésről… és hogy miért volt majd mindenki sokkal nyugodtabb, elégedettebb… régen, az ő idején…

Visszaérkezés resort-hotelunkba, a szolgáltatások élvezete khedive stílusban. Vásárolt fűszereink, illatszereink, ékszereink, keleti csecsebecséink és egyéb ajándékaink módszeres elcsomagolási lehetősége.

5. nap: Hazautazás

Reggeli, majd kiutazás a reptérre. Hazarepülés közvetlen repülőjárattal, megérkezéssel a Liszt Ferenc reptérre kora délután.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO világörökségi helyszínek:

 

 

Fontos információk:

Várható menetrend

Légitársaság: Wizz Air

Oda út: Budapest - Cairo 05:00 - 08:25 W6 23073 / Kb. 3ó 25p
Haza út: Cairo - Budapest 10:50 - 14:20 W6 2308 / Kb. 3ó 30p

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.


Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Tapasztalataink alapján a Wizzair  légitársaság a menetrend meghirdetése után, akár több alkalommal is változtatásokat jelent be. A weboldalunkon igyekszünk a menetrend változásokat követni. Megkérjük, hogy az indulás előtti tájékoztatóban szereplő menetrendet vegyék véglegesnek, amennyiben transzfer vagy egyéb szolgáltatás foglalása okán tájékozódna a járatáról. 

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

 

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.
Azok a megvásárlást követően lemondás esetén már nem visszatéríthetők.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

A körutazás idegenvezetője:

Gőgös Norbert

other_230_37184_1000ut-idegenvezetok-gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.


Ismerje meg Kairót!


 

 

 

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.04.14 - 2024.04.18
5 nap / 4 éj
465 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel és 40x30x20 cm-es,
  max 10 kg-os kis kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 70 000 Ft)

 • a szállást  4*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • a program szerinti ellátást
 • a belépőket
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb. 8 USD / fő / nap 
 • a vízumdíjat
  (helyszínen fizetendő)
  25 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  125.000 Ft
 • Max. 20 kg-os feladható poggyász (opcionális és az ára változhat)

 • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm)  (opcionális és az ára változhat)

 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


7 év után újra Egyiptomban

Egyiptomba menni olyan, mint egy időutazás. Mintha örökké létezett volta, és soha nem fog eltűnni.

Elolvasom ››

A gízai piramisok a mai napig őrzik a titkukat

A Földön egyetlen mesterséges építményt sem övez annyi titokzatosság, mint a gízai nagy piramisokat. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Egyiptom

Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei

8 nap / 7 éj
2024.10.29
összesen 1 időpontban
885 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Egyiptom

Könyves Kairó - kultúra nagykanállal

5 nap / 4 éj
2024.10.04
összesen 2 időpontban
550 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Namíbia

Namíbia - Botswana - Zimbabwe körutazás

19 nap / 16 éj
2024.11.28
összesen 1 időpontban
2 555 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Algéria

Káprázatos hét Algériában

8 nap / 7 éj
2024.09.24
összesen 1 időpontban
855 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Grúzia

Grúzia és Örményország körutazás

11 nap / 9 éj
2024.08.13
összesen 2 időpontban
745 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!