Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
repülővel, az Egyptair járataival
Elhelyezés:
helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:
a körutazás alatt félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint, italok nélkül), a tengerparton all inclusive

Miért ez az út?

Garantált indulás

Garantált indulás

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport, max. 22 fő

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

Audio guide

Audio guide

Kulturális látnivalók

Kulturális látnivalók

Nyaralással hosszabbítható

Nyaralással hosszabbítható

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Budapest - Kairó

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Kairóba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Kairóban (2 éj).

Tervezett szállás:  Steigenberger El Tahrir vagy hasonló

2. nap: Kairó – piramisok

Reggeli után városnézésünkkel megalapozzuk a fáraók országának megismerését. Először az ókori Egyiptom máig legimpozánsabb alkotásához, a gízai piramisokhoz látogatunk, melyek közül Hufu (Kheopsz fáraó) piramisa az ókori világ hét csodájának az egyike. Az eredetileg közel 147 méter magas „nagy piramis” 4000 évig a világ legmagasabb épülete volt. A három legnagyobb piramist a régészek becslése szerint i. e. 2600 és 2500 között emelték, építésük pontos körülményeit máig rejtély övezi. A piramisok őrzője, a varázslatos emberfejű, oroszlántestű szfinx is a Világörökség része. Hosszú időn át szinte teljesen betemette a homok, építtetőjének kiléte szintén vita tárgya a tudósok között. A piramismező után az Egyiptomi Múzeumba látogatunk el, ahol Tutanhamon kincsei mellett számos  értékes ókori leletet (szobrokat, arany tárgyakat és ékszereket, papirusz tekercseket) láthatunk. A múzeumban jelenleg kb.150 000 tárgy van kiállítva, és több százezret őriznek az alagsori raktárakban. Ebéd útközben.

3. nap: Kairó – Szakkara – Memphisz – Asszuán

Reggeli után egész napos kirándulás Szakkarába és Memphiszbe. Szakkara az egykori főváros, Memphisz nekropolisza, legősibb temetője, ahol 11 piramis és magas rangú tisztségviselők sírjai láthatók. Először a 2006-ban, Dr. Zahi Hawass által alapított Imhotep Múzeumba látogatunk, ezután Dzsószer fáraó méltán híres lépcsős piramisát nézzük meg, melyhez több középület is tartozott, amit folyamatosan tártak fel. Tervezője a már korábban említett polihisztor, Imhotep volt, akit később az egyiptomiak istenként tiszteltek hatalmas tudása miatt. Megnézzük a közelében található Unisz piramisát, ahol a legrégebbi egyiptomi vallási emlékeket, a piramisszövegeket először feljegyezték. Végül az egyik egyiptomi vezér, Kagemni sírjához megyünk, ahol korabeli egyiptomi életképeket láthatunk a falakon. Továbbutazunk Memphiszbe, mely hosszú ideig Egyiptom fővárosa, virágzása alatt a világ egyik legnagyobb városa, kulturális és tudományos központja volt. Megnézzük a legnagyobb II. Ramszesz szobrot, majd az alabástromból készült Szfinxet, mielőtt visszautazunk Kairóba. Ebéd útközben. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Asszuánba. A Nílus Első kataraktájánál épült Asszuán már a Kr.e. III. évezredi Egyiptomi Óbirodalom idején is kiemelt fontosságú hely volt. Partmenti kőbányái, biztonságot adó szigetei hamar a fáraók kulcsfontosságú központjává emelték. A Nílus partján állva mindenfelé UNESCO világörökségi helyszíneket pásztáz a tekintet, amik 4 különböző területen koncentrálódnak: 1./Quebbet el-Hawa (Szelek kupolája), az óbirodalmi fáraók mára óriási homokdűnévé alakult temetkezési helye; 2./ Elephantiné-sziget, rajta a fáraók palotái és templomai; 3./ Nílusi kőbányák, s a „Befejezetlen obeliszk”; 4./ Szent Simeon Kolostortemplom. Asszuáni tartózkodásunk alatt mind a 4 helyszínt tüzetesen bejárjuk. Szállás Asszuánban (3 éj).

Tervezett szállás:  Tolip Aswan   vagy hasonló

4. nap: Abu Szimbel és Núbia más csodái

Hajnali indulás Abu Szimbel UNESCO világörökségi templomaihoz. Utazás közben Núbia múltjának két merőben eltérő időszakában „kutakodunk”: 1./ Az Egyiptomi Újbirodalom (Kr.e. 1550 – Kr. e. 1069) legkiemelkedőbb uralkodója, a 66 éven regnáló II. (Nagy) Ramszesz élete és kora; 2./ Az „At Turkiyyah”, illetve a Muhammed Ali dinasztia (1805-1953) időszaka, amikor Egyiptom és Szudán egy korona alá tartozott. A Nasszer-tó nyugati partjára érkezve közös látogatás II. (Nagy) Ramszesz, majd 8. számú nagy királyi hitvese, Nefertari Meritmut csodaszép templomaiban. Visszaúton látogatás a Nagy Gátnál (Aswan High Dam) menet közben történetekkel Gamal Abdel Nasser felemelkedéséről, az 1952. évi forradalomról és a Szuezi-csatorna államosításáról, illetve az átmeneti „szovjet barátság” koráról. Rövid hajózás a Nasszer-tavon a Kalabsha templomhoz, majd látogatás a Quebbet el-Hawa déli oldalára épült Szent Simeon Kolostor romjainál. Ebéd útközben. Napunk végén a Núbia Múzeum kincseinek közös megtekintése, mielőtt visszatérünk asszuáni szállodánkba.

5. nap: Asszuán, az Első katarakta stratégia városa

Reggeli után először  behajózás a felduzzasztott folyóban Philae szigetén épült Ízisz istennő Templom Komplexumhoz. Kihajózás a méltán világhíres néhai kőbányához, a „Befejezetlen obeliszk” megtekintésével. Utunkat és nílusi hajózásainkat folytatva látogatás a Kitchener-sziget nagyszerű trópusi botanikus kertjében, néhány szóval a névadó, Horatio Herbert Kitchener (1850-1916) életéről, s a viktoriánus kori Brit Birodalomban játszott szerepeiről. Áthajózás a Núbiai faluba, majd a valaha igen elegáns és népszerű Cornish partmenti konflisaihoz, rövid kocsikázással.

6. nap: Utazás a Nílus keleti partján Luxorba, Mamlúkok és Oszmánok nyomain

Reggeli után utolsó asszuáni felukka hajózásunk az Elephantiné-szigetre. Látogatás az ókori romváros kilátóteraszán, majd az Asszuán Múzeumban. Felső- egyiptomi utazásunk megkezdése északra, a Nílus keleti partján. A buszkirándulás kiváló alkalom arra, hogy az előttünk álló, méltán világhírű hellenisztikus templom komplexumok (Kom Ombo és Edfu Hórusztemplom) történetei mellett a középkori Mamlúk Szultánság (1254 – 1517), illetve az azt követő Oszmán Egyiptom Vilájet (1517- 1867) évszázadainak legfontosabb eseményeibe is betekintsünk. Látogatás Kom Ombo templomában, a Ptolemaida dinasztia (Kr.e. 305 – 30.) korának legépebben megmaradt szakrális komplexumában. Pár szó Sobek, az ókori Krokodil Isten fontosságáról, majd látogatás a mumifikált krokodilok szentély-múzeumában. Továbbutazás a Nílus mentén északra, az Edfui Hórusz templomhoz. A Kr.e. II. században ez volt az egész Hellenisztikus világ egyik legnagyobb és legjelentősebb szellemi központja, Hórusz a Sólyom Isten ebben az időben afféle „egyiptomi Zeuszként” regnált a többi istenségek felett. Edfuból utazás Luxorba, az ókori Felső-Egyiptom néhai fővárosába, közben betekintés az UNESCO világörökségi kincsekkel „zsúfolt” város történelmi korszakaiba, Théba Kr. e. IV. évezredi alapításától, a város birodalmi központtá emelkedéséig. Az előttünk álló városrészek, UNESCO látnivalók „letérképezése”. Szállás Luxorban (3 éj)

Tervezett szállás:  Aracan Eatabe Hotel  vagy hasonló

7. nap: A Nílus keleti partjának UNESCO csodái

Reggeli után látogatásunk megkezdése a gigászi Karnak templom-komplexumban, ami egyben római erődként, illetve XIII. századi Mameluk mecsetként is szolgált. Théba „a 100 kapu városa” már a Kr.e. III. évezredben is „világméretű” vonzással rendelkezett, hiszen a mai modern Szudántól, Izraelig és Szíriáig csodálták fényét. A XVIII. dinasztia (Kr. e. 1550 – Kr.e. 1292) idején vált az Ámon-Ré kultusz birodalmi központjává. Szinte minden fáraó hozzáépített valamit a város méretű templomokhoz, a sok ezer éves falak egyben a legdicsőbb uralkodók arcképcsarnokai is. Délután átutazás a Luxor templom-komplexumba, illetve látogatás a belvárosban. III. Amenhotep; Tutankhamon; III. (Nagy) Thotmesz; Hatsepszut és még jó néhány meghatározó, itt építtető fáraó életének rövid áttekintése – egészen III. Alexandrosz (Nagy Sándor) megkoronázásáig. 

8. nap: A Nílus nyugati partjának UNESCO csodái

A mai napon meglátogatott helyszínek mindegyike UNESCO világörökségi kincs. „Időutazásunkat” a Királyok völgyében kezdjük, látogatással a legnevezetesebb fáraók sírkamráiban. Howard Carter (1874–1939) életének és Tutankhamon fáraó sírja 1922. évi megtalálása történetének közös áttekintése az eredeti helyszínen (Királyok völgye No 62.) Séta Hatsepszut fáraónő sziklatemplománál, aki a XVIII. dinasztiában közel 20 évig uralkodott Egyiptomban, majd látogatás egy alabástrom műhelyben. Rövid fényképszünet és séta a Memnon kolosszusoknál. Ebéd útközben.

9. nap: Utazás a Keleti-sivatagon át a Vörös-tengerhez

Reggeli indulással utazásunk megkezdése a Keleti-sivatagon (néhai Arab-sivatag) át a tengerpartra (kb. 4 óra). A 225.000 km2 területű sivatag keleti határa már a Vörös-tenger. A sivatag képe itt jelentősen eltér a Líbiai-sivatag hangulataitól: platók, vádik (időszakos patakmedrek) és hegyvonulatok szabdalják a felszínt, agyagos és sós medencékkel a nyílt térszíneken. Az É-D tájolású Vöröstengeri-hegység „vadat megtartó” menedékeinek köszönhetően máig él itt sivatagi róka, szirti borz, ugróegér, sörényes juh, dorkászgazella, de még núbiai kőszáli kecske is. Az égbolt gyakori vendége a szakállas saskeselyű. Utazásunk Al Luqajtah-ból Al Kuszajr-ba vezet, rövid fotószünetekkel az arra érdemes helyszíneken. Történetek a Nílus-völgyét, illetve Egyiptom sivatagait megjárt magyar utazókról, mint Orbán Balázs (1829-1890); Benedikty József (1829-1897); Erődi Béla (1846- 1936); Kovács János (1816-1906); Zádori János (1831-1887) és az „Angol beteg”, Almásy László (1895-1951). 

Néhány szó Marsza Alam városának kiépüléséről, illetve az északra lévő ismertebb korall övezetekről, mint a Rash Muhammad Nemzeti Park (Sharm el Sheik), illetve a Giftun-szigetek (Hurghada). Al Kuszajr városában rövid látogatás az Oszmán erődnél, majd utazásunk folytatása délre, a Vörös-tenger partján. Marsza Alamba érkezve látogatás a Tengeri Mecsetben. Fakultatív fohász, hogy az előttünk álló napokban sok trópusi tengeri lényt lássunk a zátonyoknál.  Megérkezés után a resortunk és a környező tengerpart „felfedezése”. Felkészülés az előttünk álló tengeri kalandokra. Szállás és all inclusive ellátás Marsza Alamban (2 éj)

Tervezett szállás:  Novotel Marsa Alam Beach Resort vagy hasonló

10. nap: A Shaab Sataya delfinjei; a Ráktérítő mentén

Szabadidő a tengerparti szállodában all inclusive ellátással vagy fakultatív program: Egész napos kirándulás a Shaab Sataya delfin zátonyokhoz, a Ráktérítő közelébe. Kora reggeli ébresztő, majd utazás a Hamata Marina kikötőbe. Két órás hajókázás délre, egészen közel a Ráktérítőhöz. Menet közben vázlatos áttekintés a Vörös-tenger korall világáról, az ezekben a vizekben élő delfinekről, tengeri tehenekről. A Sataya atoll pereméhez érve lehorgonyzás, majd (jó szerencse esetén - időjárásfüggő program) merülés a delfinek között. Frissen készített ebéd a hajón, majd egy kis pihenő után újabb merülés a delfinek vizeiben, illetve a színpompás korallperemek mentén – s helyenként felett. Visszahajózás közben a Vörös-tenger partvidékének, fontosabb kikötőinek „felfedezése, le egészen Ádenig…” afféle XIX. századi módon, papírtérkép segítségével. Késő délutáni visszaérkezés a hotelbe.

11. nap: A Wadi El Gamal Nemzeti Park partjai és a Qulan mangrove erdői

Szabadidő a tengerparti szállodában all inclusive ellátással vagy fakultatív program: Egész napos kirándulás a Wadi El Gamal Nemzeti Park védett partszakaszain. Reggeli utazás a Qulan  mangrove  erdőbe.  Séta  a  homokos  partvidéken,  illetve  a  part  menti  sekély  vizekben, „terepgyakorlati” magyarázatokkal a mangrovés partok fontosságáról, szerencsés esetben madár, esetleg teve fényképezéssel. Ebédünk és frissen pörkölt „gabana kávénk” elfogyasztása az Al Abadba beduinok táborában. Pipás búvárfelszereléseink összekészítése, majd úszás Ras Hankorabnál, illetve a Sharm el Luli partszakaszon, a türkiz és halványkékek több mint 50 árnyalatának varázslatával. Sharm el Luli parmenti korallzátonyainak változatossága, élénk trópusi színeinek kavalkádja életre szóló, felejthetetlen élmény.  Továbbutazás  a  párducszem  alakú „Nayzak-tó” egyedülállóan kristálytiszta medencéjéhez. Úszás ás további búvárkodási lehetőség.  Késő  délutáni  visszaérkezés  a hotelünkbe. Pihenő, majd búcsúvacsora a szállodában. Elutazás előtt kijelentkezés a hotelből. Késő éjjel (01:00-02:00 körül) indulás Hurghada repülőterére (transzferidő kb. 4 óra).

12. nap: Marsa Alam – Hurghada – Budapest

Kora reggel érkezés Hurghada repülőterére, hazautazás Kairón keresztül Budapestre. Érkezés kora délután.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!   

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Kairó óvárosa

Memphiszi nekropolisz (Gízai piramisok, Memphis, Szakkarra)

Núbiai műemlékek (Abu Simbel, philai Ízisz-szentély)

Théba és thébai nekropolisz (Királyok völgye, Luxor, Karnak)

Fakultatív programok:

Egész napos fakultatív Wadi El Gamal Nemzeti Park kirándulás     38.000 Ft

Egész napos fakultatív Shaab Sataya korallzátony és delfin kirándulás      33.000 Ft

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

egyptair-vector-logo.jpg

November 10. Budapest - Kairó   14:55  19:00   MS 752 / kb. 3 óra 5 perc
November 12. Kairó - Asszuán     18:45  20:10   MS 086 / kb. 1 óra 25 perc

November 21. Hurghada - Kairó   08:05  09:05    MS 045 / kb. 1 óra
November 21. Kairó - Budapest   11:25  13:55   MS 751 / kb. 3 óra 30 perc

 

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.


Utazás Egyptair  járattal

Az Egyptair járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya (szélesség + magasság + hosszúság max. 158 cm) turista osztályon. A fedélzetre egy, maximum 8 kg/fő kézipoggyász (55x40x23 cm) vihető fel.


Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 Aktuális beutazási információk

2022. június 17. napjától Egyiptom megszüntette a beutazási korlátozásokat, tehát oltási igazolás és PCR vagy antigén teszt nélkül lehet beutazni az országba. 


Aktuális hazaérkezési információk

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: https://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

 


Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.
Azok a megvásárlást követően lemondás esetén már nem visszatéríthetők.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti. Ilyenkor az utast egyágyas szobában tudjuk elhelyezni az egyágyas felár megfizetésével. 
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője 

Gőgös Norbert

other_230_37184_1000ut-idegenvezetok-gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja. 


Ismerje meg Egyiptomot!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2023.11.10 - 2023.11.21
12 nap / 11 éj
995 000 Ft

Kedves Érdeklődő!  Tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez az utazás jelenleg nem szerepel a kínálatunkban. Kérjük, kattintson az „értesítés kérés” gombra, és amint a program újra elérhető lesz, jelezzük azt Önnek.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet,
  23 kg feladott poggyásszal,
  az Egyptair közvetlen járatával; Budapest – Kairó – Budapest útvonalon,
  és a belföldi repülőjegyeket Kairó – Asszuán / Hurghada – Kairó útvonalon, 
  turista osztályon 
  (kb. 185 000 Ft)

 • 10 éj szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  utolsó nap késői kijelentkezést (a szobák elutazásig állnak rendelkezésre)

 • félpanziót a körutazás során
  (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
  all inclusive ellátást a tengerparton

 • a transzfereket légkondicionált autóbusszal

 • a szükséges belépőket

 • a helyi egyiptológus idegenvezetést

 • a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  kb. 8-10 USD/fő/nap

 • a vízumdíjat
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 25 USD
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  305 000 Ft
 • Fakultatív programok
  (min. 4 főtől, angol nyelven - 10 főtől magyar nyelven)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Vélemények az utazásról

Ügyfeleink az utazásról

Összes vélemény

Vélemények az utazásról


Kapcsolódó magazin


7 év után újra Egyiptomban

Egyiptomba menni olyan, mint egy időutazás. Mintha örökké létezett volta, és soha nem fog eltűnni.

Elolvasom ››

A gízai piramisok a mai napig őrzik a titkukat

A Földön egyetlen mesterséges építményt sem övez annyi titokzatosság, mint a gízai nagy piramisokat. 

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Egyiptom

Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei

8 nap / 7 éj
2024.10.29
összesen 1 időpontban
885 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Egyiptom

Könyves Kairó - kultúra nagykanállal

5 nap / 4 éj
2024.10.04
összesen 2 időpontban
550 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Algéria

Káprázatos hét Algériában

8 nap / 7 éj
2024.09.24
összesen 1 időpontban
855 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Tanzánia

Szafari Tanzániában, zanzibári pihenéssel

12 nap / 11 éj
2024.11.07
összesen 1 időpontban
2 190 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Grúzia

Grúzia és Örményország körutazás

11 nap / 9 éj
2024.08.13
összesen 2 időpontban
745 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!