Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Egyiptom utazási tudnivalók


Egyiptom híres a folyómenti kultúrájáról, a lenyűgöző piramisairól és a Nílus menti tájakról. Egyiptom ősi csodáinak meglátogatása azt az utat jelenti, amelyet a görögök, a rómaiak, a középkori zarándokok, az egyiptológusok és most már az utazók is évezredeken át jártak. De a lenyűgöző régiségeken túl ez egy varázslatos ország, amelyet mítoszok, legendák és misztikum leng körül.

Az ókori Egyiptom a világ egyik legérdekesebb és legrégebbi civilizációja. A gízai nagy piramisok, az egyetlen máig fennmaradt ókori csoda. Az országban több tucat piramis található, de a gízai piramisok a leglátványosabbak közé tartoznak. Az ókori egyiptomi szobrok és sírok pedig továbbra is megragadják a vezető régészek és a nagyvilág figyelmét. Az egyiptomi körutazások kihagyhatatlan részei ezek a látnivalók.

A világ leghosszabb folyója, a Nílus mintegy 6 695 km hosszan folyik, míg végül a Földközi-tengerbe ömlik. A Nílus nem csak az élet és a szépség forrása Egyiptom számára, hanem ősi civilizációjának tanúja is. Azúrkék vize lágyan áramlik nyüzsgő városokon és időtlen falvakon át. Partjait pálmafák és zöldellő növények szegélyezik. Műemlékek, templomok és sírok tanúskodnak az ország gazdag történelméről és kultúrájáról. Egy nílusi hajóút tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljön a Nílus békés szépségében és felfedezze kincseit. Végighajózhat a folyón az ókori Felső-Egyiptomban, és olyan látnivalókat tekinthet meg, mint a Luxori templom, a Karnaki templom és a Philae-templom. Nílusi hajóút vélemények egyöntetűen azt tükrözik, hogy egy utazás a folyó mentén feledhetetlen élmény marad.

A Vörös-tenger kétségkívül a legjobb búvárkodási célpont Egyiptomban. Változatos helyszíneket kínál felejthetetlen élményhez, beleértve a korallokat és a színes, jellegzetes halakat. Egyiptom változatos búvárkodási lehetőségeket kínál. Egyiptomot a világ legjobb búvárkodási célpontjai között tartják számon. Mindemellett Egyiptom strandjai gyönyörűek. Az ország nemzetközileg elismert strandokkal rendelkezik, amelyek garantáltan elvarázsolják a napozni vágyókat. A természetes strandoktól és a kristálytiszta kék víztől kezdve, a szörfös helyekig nem szabad kihagyni őket. Irány a Vörös-tenger partvidéke egy álomszép tengerparti kiruccanásért, akár egy Hurghada szilveszteri út során is! Egyiptom a vízi sportok szerelmeseinek egyik legkedveltebb helye. Dahab, Safaga, Hurghada, Ras Sudr és El Gouna mind-mind Egyiptom legjobb kite- és szörfös úti céljai közé tartoznak. A világ minden tájáról ide érkező kite- és szörfbajnokok itt edzenek a tökéletes időjárásnak és a biztonságos víznek köszönhetően. Egyiptomban számos remek kite- és szörfiskola is található.

Egyiptomban az időjárás egész évben nagyszerű. A főszezon soha nem ér véget. A nyár tökéletes fürdőzésre és búvárkodásra, míg a téli időszak a legjobb a történelmi sivatagi helyszínek meglátogatására. A szilveszter Egyiptomban pedig tökéletes választás ahhoz, hogy elbúcsúztassuk az óévet.

A szafari sivatagi kirándulások egyre népszerűbbek Egyiptomban. Az ország nagy része sivatag, így tökéletes helyszín egy újfajta kalandhoz. Egyiptom felfedezésének legjobb módja egy sivatagi szafari utazás. Táborozzon a sivatagban, hogy teljes élményben legyen része.

Egyiptom az építészet és a művészet szerelmeseinek álma. Kairó rendelkezik a világ legjobb iszlám építészeti és művészeti alkotásaival. Látogasson el olyan mecsetekbe, amelyek 1200 éve állnak, mint például Ibn Tulun mecsete, Muhammad Ali mecsete, Hasszán szultán mecsete-Madrassa. Ezek a mecsetek tökéletes lehetőséget nyújtanak az építészet, a művészet és a történelem szerelmeseinek, hogy magukba szívják a kultúrát. Az egyiptomi csoportos utak gyakran érintik ezeket a látnivalókat is.

Az egyiptomi konyha ínycsiklandó. Az egyiptomi ételekre a szomszédos országok gyakoroltak hatást, így az ételek tele vannak ízekkel. Ráadásul az ételek nemcsak finomak, de a nemzeti kultúrát is formálják. Az egyiptomiak boldogság, szükség és küzdelem idején egyaránt az ételhez fordulnak segítségért. Egy egyiptomi körutazás alkalmával számos lehetőség adódik a helyi ételek megkóstolására.

Az egyiptomiak sokszínűek. Egyiptomban az emberek különböző akcentussal beszélnek, egyedi hagyományokkal rendelkeznek, sőt, még az öltözködés is eltérő, attól függően, hogy ki, melyik városból származik.

 

Tovább olvasom

Egyiptom


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Egyiptom

Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei

8 nap / 7 éj
2024.10.29
összesen 1 időpontban
885 000 Ft/fő
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Egyiptom

Könyves Kairó - kultúra nagykanállal

5 nap / 4 éj
2024.10.04
összesen 2 időpontban
550 000 Ft/fő
Utazás egyénileg
Egyiptom

Egyiptom - Egyéni körutazás üdüléssel

nap / éj
Komplett egyéni körutazás szabadon választható dátumban
 
 

Vélemények útjainkról


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!