Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Fontos információk az úticélról

Dél-Afrika utazási információk

A Dél-afrikai Köztársaságot Szivárvány-országnak vagy Szivárvány nemzetnek is nevezik. Ez tökéletesen jellemzi sokféleségét és sokszínűségét. Illetve mindezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az ország 9 tartományában 11 hivatalos nyelv van használatban.

Egy dél-afrikai utazás alkalmával a látogatók gyakran megjegyzik, hogy a helyiek sokat mosolyognak. Egy boldog nép, amely számos lenyűgöző kultúra olvasztótégelyéből alakult ki. Többféle akcentust hallható angolul, sokféle arcot lehet megkülönböztetni, és az ízek gazdag keverékét kóstolhatjuk a gasztronómiájukban.

Évszázadokon át indultak felfedező útra Európa nagy tengerész nemzetei, és kívántak egyre délebbre és délebbre jutni Afrika partvonalán. Először Bartolomeo Diaz (1488), majd Vasco de Gama (1492) járt sikerrel és kerülte meg a Jóreménység-fokát. Hamarosan a mesés szépségű, gazdag növényvilággal rendelkező Tábla-hegység lábánál (a mai Fokváros helyén) a Holland Kelet-Indiai Társaság létrehozta az első állomást. Itt a hajók édesvizet, friss zöldséget és gyümölcsöt vételezhettek. Ahogy megérkeztek az első telepesek, velük együtt megindult a mezőgazdaság. Ők ültették az első szőlőtőkéket, ezzel elkezdődött a mára világhíressé vált borkészítés (Groot Constantia, Simon van de Steel). Bort már a megérkezésük után hét évvel, 1659-ben készítettek, de csak az üldözött francia hugenották megérkezése óta igazán finom ez a nedű. Ugyanis ők hozták azt a tudást, ami az előállításához kellett.

A dél-afrikai utazások alkalmával szervezett borkóstolókon helyi jellegzetes fajtákkal ismerkedünk, mint a fehér chenin blanc vagy a vörös pinotage, amik világhírűek. Ám természetesen mindig olyan bort érdemes fogyasztanunk, ami ízlik nekünk, abból pedig bizonyára találunk jó párat az út alatt!

Ha fantasztikus kulináris élvezeteket keres verhetetlen ár-érték arányban, akkor ne keressen tovább Dél-Afrikánál. Egy Dél-Afrika beutazás során fedezze fel a gyönyörű birtokokat, kóstolja meg a díjnyertes borokat a hűvös pincékben és a szőlővel borított teraszokon, és élvezze a világ legkiválóbb konyháját a hihetetlen éttermekben. Fokváros Dél-Afrika legrégebbi gasztro úti célja, de Johannesburg is gyorsan felzárkózik mellé. Mindkettő a kézműves sörök, a nagyszerű kávék, az izgalmas piacok és az inspiráló éttermek központja, ahol a helyi ízek a nemzetközi trendekkel ötvöződnek, és mindezt tipikus dél-afrikai vendégszeretettel tálalják.

Az ország óriási területei, a Kruger, Pilanesberg és egyéb nemzeti parkok gazdag állatvilágukkal és nagyvadaikkal a szafari élet központjává avatják az országot. Dél-Afrika egyike azon kevés helyeknek a Földön, ahol egy nap alatt kipipálhatja az összes Big 5-öt (elefánt, bivaly, orrszarvú, oroszlán és leopárd). Ez vitathatatlanul az egyik legjobb ok, amiért érdemes egy Dél-Afrika beutazáson részt venni.

Dél-Afrika tájai mindent kínálnak egy helyen. A hegyek árnyékában fekvő városoktól és az erdős nemzeti parkoktól kezdve a hullámoktól sújtotta tengerpartokon át a kiszáradt szavannákig és a drámai hegycsúcsokig. A Tizenkét Apostol-hegység mellett elhaladva pingvinekkel tarkított partvidéket láthatunk. Északabbra, a Drakensberg-csúcsokat folyók és vízesések szabdalják, szőlőültetvények és San sziklarajzokkal díszített barlangok otthona. A Blyde River Canyon mentén vezető Panorama Route a világ egyik legfestőibb útjaként ismert egyedülálló sziklaformációiról és a Marsra emlékeztető tájról.

Az emberiség bölcsőjében található Dél-Afrikában tett látogatás minden bizonnyal nem lenne teljes Lesedi falu meglátogatása nélkül. A Lesedi informatív és szórakoztató módon nyújt a látogatónak jobb megértést Dél-Afrika hagyományos népeinek gazdag kulturális hátteréről. A Lesedi az elmúlt 15 évben Dél-Afrika legkiemelkedőbb afrikai kulturális élményét nyújtotta. Az afrikai kultúra hagyományos gazdagságában való elmerülés lehetőségét 38 gyönyörűen tematizált vendégszoba teszi teljessé. A különböző törzsek képviselői segítették a kulturális falvak kialakítását. A kultúrák történelmileg reprezentatív ábrázolását biztosítják, kiemelve a hagyományos életmód aspektusait. E történelmi közösségek tagjai Lesediben élnek, és továbbra is életet lehelnek lenyűgöző kultúrájukba.

Tovább olvasom

Dél-Afrikai Köztársaság


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Garantált indulás!
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Dél-Afrikai Köztársaság

Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva

11 nap / 8 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Dél-Afrikai Köztársaság

Dél-Afrikai kalandok fehér cápás merüléssel

11 nap / 0 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Dél-Afrikai Köztársaság

Luxusvonattal Afrikai tájakon

15 nap / 0 éj
Jelenleg nincs elérhető időpont.
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!