Cape Town

Fejléc menü

Cape Town

Fontos információk az úticélról

A Dél-afrikai Köztársaságot Szivárvány-országnak vagy Szivárvány nemzetnek nevezik, ami tökéletesen jellemzi sokféleségét, sokszínűségét. Ezt mi sem mutatja jobban, mint, hogy az ország 9 tartományában 11 hivatalos nyelv van használatban.

Évszázadokon át indultak felfedező útra Európa nagy tengerész nemzetei, és kívántak egyre délebbre és délebbre jutni Afrika partvonalán, de az Antarktisz felől érkező Benguela-áramlat hatására kisodródtak az óceánra, s olykor akár Brazíliáig is eljutottak, így nem sikerült megkerülniük Afrikát. Mivel az Ottomán-birodalom lezárta a szárazföldi utat, kelet felé, új útvonalra volt szükség, hogy Európa kereskedhessen a keleti birodalmakkal. Először Bartolomeo Diaz (1488), majd Vasco de Gama (1492) járt sikerrel és kerülte meg a Jóreménység-fokát. Hamarosan a mesés szépségű, gazdag növényvilággal rendelkező Tábla-hegység lábánál – a mai Fokváros helyén – a Holland Kelet-Indiai Társaság létrehozta az első utántöltő állomást (Company's Garden 1652), ahol a hajók édesvizet és friss zöldséget, gyümölcsöt vételezhettek.

Ahogy megérkeztek az első telepesek, velük együtt megindult a mezőgazdaság, ők ültették az első szőlőtőkéket, ezzel elkezdődött a mára világhíressé vált borkészítés (Groot Constantia, Simon van de Steel). Távol Európától a telepesek kénytelenek voltak megművelni a földet, s megtermelni az ellátásukhoz szükséges élelmiszereket. Bort már a megérkezésük után hét évvel, 1659-ben készítettek, de csak az üldözött francia hugenották megérkezése óta igazán finom ez a nedű, ők hozták ugyanis a tudást, ami az előállításához kellett. A borkóstolókon a helyi jellegzetes fajtákkal ismerkedünk, mint a fehér chenin blanc vagy a vörös pinotage, amik világhírűek, de természetesen mindig olyan bort érdemes fogyasztanunk, ami ízlik nekünk, abból pedig bizonyára találunk jó párat az út alatt!

Az ország páratlan természeti szépséggel, színes kultúrával, gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhet. Az igazi afrikai életérzés mellett a telepesek óhazájuk kultúráját is megpróbálták meghonosítani.

Óriási területei, a Kruger, Pilanesberg és egyéb nemzeti parkjai gazdag állatvilágával és a nagyvadakkal, a szafari élet központjává avatják az országot.

Karoo végtelen sivatagja, változatos outdoor és extrém sportolási lehetőségei, festői vidékei változatosságukkal vonzzák Dél-Afrikába az utazni vágyókat és teszik számunkra is bakancslistánk élére az országot.

Tovább olvasom

Dél-Afrikai Köztársaság


Körutazás, Városlátogatás ajánlataink

Kis létszámú csoport Kis létszámú csoport
Dél-Afrikai Köztársaság

Dél-Afrikai körutazás, Fokföldi borral megkoronázva

11 nap / 8 éj
2024.04.11
összesen 1 időpontban
1 360 000 Ft/fő
Dél-Afrikai Köztársaság

Dél-Afrikai kalandok fehér cápás merüléssel

11 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 
Dél-Afrikai Köztársaság

Luxusvonattal Afrikai tájakon

15 nap / 0 éj
Árak és dátumok hamarosan
Értesítés igényléséhez kattintson a részletekre
 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!