Fejléc menü

Kiemelt utazási ajánlatok

Utazás:
menetrend szerinti repülőjáraton, a helyszíneken hajón, busszal és gyalog
Elhelyezés:
Minőségi 4*-os hotelekben, kétágyas szobákban
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora) – Isztambulban csak reggeli!

Miért ez az út?

Izgalmas helyszíneket kínálunk az újdonságra vágyóknak, akik többet szeretnének tudni Törökországról, azon kívül, hogy milyen jó ott fürdőzni a nyári hónapokban.

Ezt az utat mindazoknak ajánljuk, akik kíváncsiak ennek a színes, gyönyörű és ezernyi titkot rejtő országnak a kevésbé frekventált helyszíneire. Az isztambuli „must-see” azaz "kötelező" látnivalókon kívül a Márvány-tengert körbeutazva, nem csak történelmi és kulturális emlékeket fedezzük fel, hanem az ország természeti szépségeit is. Megismerhetjük a vidéki, autentikus, és a közkedvelt nyaralóhelyektől távol élő emberek életét, és határtalan vendégszeretetüket.

Programunk egyik látványos helyszíne Cumalikizik falu, mely hosszú múltjának köszönhetően látta az Oszmán Birodalom felemelkedését és bukását. Egyedülálló építészete 270 történelmi háza miatt jelentős. Különleges hangulata, színes házai, és szűk, macskaköves utcái a középkorra emlékeztetnek.

Trója emlékeinek nyomában járva áthajózunk Bozcaada-szigetére, ahol láthatjuk a Trója című filmben szerepelt falovat. Bár korántsem Törökország leglátványosabb régészeti lelőhelye Trója, de Homérosznak köszönhetően, valószínűleg a leghíresebb - ide is eljutunk. Majd strandolás ott, ahol a Trója ostromára érkező akhájok partra szálltak.

Garantált indulás

Garantált indulás májusi időpontban!

Kis létszámú csoport

Kis létszámú csoport: Maximum 25 fő!

Magyar idegenvezetéssel

Magyar idegenvezetéssel

UNESCO világörökségi helyszínek

UNESCO világörökségi helyszínek

Garantált társítás

Garantált társítás

Több országot érintő program

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Program nyomtatása

Részletes program

1. nap: Galata-híd: A Föld középpontja; török kávé az Orient Express pályaudvarán

Megérkezés Isztambulba, majd transzfer az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Nagy Szolimán Mecsetéhez. Szulejmán idején „Sztambul” a világ leggazdagabb városa volt, a „Magas Porta” parancsa Afganisztántól-Bécsig, Egertől-Szudánig érvényesült. Látogatás Mimar Sinan türbéjénél, majd séta a csodálatos izniki kerámiákkal díszített Rüsztem Pasa Mecsethez.  Közös séta a Galata-hídon, annak közepéig - ami egyben sokak szerint Földünk közepe is. Rövid szabadidő az Egyiptomi Bazárban (Fűszer Bazár), majd török kávézási lehetőség az Orient Express isztambuli végállomásának műemlékénél. Koraesti érkezés hotelünkbe.

Éj Isztambulban

2. nap: Isztambul UNESCO világörökségi negyedeiben

Reggeli után kezdődő városnézésünk minden egyes lépése UNESCO világörökségi helyszínekre vezet. Séta a Szultanahmet-téren (Konstantinápolyi Hippodrom): Delphoi Kígyó-oszlop – III. Tutmózisz fáraó és Nagy Theodosius császár obeliszkje – II. Vilmos császár díszkútja. A Szultán Ahmet (Kék) Mecset megtekintése, majd látogatás a Hagia Szophia Katedrálisba. Közös séta a Topkapi Szerájba, a szultánok palotájába – ma Földünk egyik leggazdagabb múzeumi gyűjteményébe. Séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárba (A Nagy Bazár). 

Éj Isztambulban

3. nap: A Márvány-tengeren át Iznikbe és Bursába

Reggeli után utazás a Márvány-tenger partjára, Eskihisar (Öreg Erőd) kikötőjébe, majd hajózás Bursa irányába. Rövid utazás Iznik városkájába, az ókori római Nicea-ba. Séta az Iznik Gölü-tó partján, majd látogatás a máig impozáns római-bizánci városfalaknál és kapuknál. Rövid látogatás a Zöld Mecsetben, majd utazás a milliónyi gyümölcsfa földjén át „Cennet Bursa” a „Mennyei Bursa” városába. Látogatás a várban, Oszmán és Orhan sírjainál, közben rövid ismerkedés a város „törökök előtti” korával, illetve a selyemhernyó tenyésztés és a selyemkészítés technikáival.                                              

Éj Bursában

4. nap: Az Uludag-hegy mennyei legelői; Cumalikizik

Reggeli után látogatás a 2.543 m magas Uludag hegyre, feljutás felvonóval a magashegységi legelőkre. Az UNESCO világörökségi Cumalikizik hegyi városkájának meglátogatása. Visszatérés Bursa óvárosába.   

Séta az Ulu Cami területén, az építtető Bayezit Yildirim (A Mennydörgés) szultán sírjának meglátogatása. Séta a buharai származású Emirsultan negyedében, majd a Muradiye komplexumban. 

Este fakultatív fürdőzés az Eski Kaplica oszmán fürdőben, előzetes jelentkezés szerint.

Éj Bursában

5. nap: Trója falainál; Čanakkale

Reggeli után utazás Čanakkale kikötővárosába. Közös séta Trója romjai között. Továbbutazás Assos romvárosához, az Égei-tenger nagyszerű panorámáinak élvezetével, majd strandolás ott, ahol a Trója ostromára érkező akhájok partra szálltak. Koraesti visszaérkezés Čanakkale-be.

Éj Čanakkale környékén

6. nap: Bozcaada meseszép szigete

Reggeli után utazás busszal Geyikli kikötőjébe. Behajózás Bozcaada-szigetére, mely Törökország “Égei-tengeri gyöngye”. Séta a várnál és az óváros hangulatos utcáin. Borkóstoló, majd strandolás. Késő délutáni visszautazás az ázsiai partokra. Látogatás a Piri Reis Tengerészeti Múzeumban, majd a Brad Pitt által a városnak ajándékozott Trójai falónál, amit a Troy c. filmben láthattunk.

Éj Čanakkale környékén

7. nap: Magyarok törökföldön

Reggeli után utazás a Čanakkale 1915 Függőhídoz. Látogatás a rodostói Rákóczi Emlékház-Múzeumba, majd utazás Isztambulba. Este szabadprogram.

Éj Isztambulban   

8. nap: A Nagy Bazár forgata

Reggeli után két program között választhatnak az utasok:

1. Séta és vásárlási lehetőség a Nagy Bazár környékén

vagy

2. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a Boszporuszon  ( időjőárás függvényében induló program, minimum 10 fő esetén)

Kijelentkezés a szobákból, majd délután indulás a reptérre, hazautazás Budapestre.UNESCO Világörökségi helyszínek:

Isztambul történelmi városrésze

Bursa történelmi városrésze

Cumalikizik

Trója

Fontos információk:

FIGYELEM

A programok sorrendje a nyitvatartási óráktól függően változhat.

 

Tervezett menetrend - Turkish Airlines járatokkal

Budapest - Isztambul Indulás:09:05 Érkezés:12:15 TK1036 / Kb. 2ó 10p

Isztambul - Budapest Indulás:18:50 Érkezés:19:45 TK1037 / Kb. 1ó 55p

A menetrendváltoztatás jogát a légitársaság fenntartja. 

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges. 

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes - jellemzően rövidtávú járatok - előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges. 

 

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
- Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
- A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
- Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
- Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Az út idegenvezetője
Májusban:

Mester Judit

other_284_37184_1000ut-idegenvezetok-mester-judit.jpeg

Szeretek utazni.
Legszívesebben folyamatosan úton lennék, vonzanak az új helyek, helyzetek, feladatok.
Élvezettel fedezek fel számtalan apró, rejtett csodát, még azokon a helyeken is, ahol már számtalanszor jártam, de vonzanak az új tájak, érdekes történetek, amiket szeretek megosztani útitársaimmal is, hogy az együtt töltött napokat még érdekesebbé, élvezetesebbé tegyem számukra.
2005 óta dolgozom idegenvezetőként, hazánk és a világ tájain, ezen belül Kis-Ázsiában, a Balkán országaiban és Görögországban érzem leginkább otthon magam. 

 

 

Ismerje meg Törökországot!

Árak és időpontok

Indulás - visszaérkezés
Garantált indulás/társítás
Időtartam
Ár
2024.05.18 - 2024.05.25
8 nap / 7 éj
515 000 Ft
2024.08.01 - 2024.08.08
8 nap / 7 éj
530 000 Ft

Körutazásunk új időpontjai és árai még előkészítés alatt állnak.
Amennyiben érdekli az elkészült program, akkor kérjük, kattintson az Értesítés kérés gombra.
Miután elkészült az ajánlat, kollégáink értesítik Önt.

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

Értesítés kérés
Személyes adatok
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és elfogadtam.

A fenti adatokat kizárólag annak érdekében használjuk fel, hogy az ajánlatot megadhassuk Önnek.

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel 
  (melynek értéke 
  kb. 115 000 Ft)
 • a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (Isztambulban csak reggelit)
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • a borravalókat
  5 €/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • a belépőket
  kb. 120 €

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  145.000 Ft
 • Boszporusz hajózás (minimum 10 fő)
  20.000 Ft/ fő
 • fakultatív vacsorák Isztambulban
  35.000Ft/ fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Vagy kérjen visszahívást!

(Megnézem az adatvédelmi tájékoztatót)

Kapcsolódó magazin


Öt téli ital, amit nem szabad kihagyni Isztambulban

A helyiek szerint, ha együtt kávézunk valakivel, akkor nem csak a kávé aromáját élvezzük, hanem barátságot is kötünk.

Elolvasom ››

Ani, Kelet-Törökország elfeledett szellemvárosa

Ani ma szellemjárta, hatalmas kiterjedésű rommező, a Világörökség része.

Elolvasom ››

Safranbolu - Az anatóliai „időutazások” UNESCO világörökségi városa

Safranbolu az iparosítás és modernizáció előtti Oszmán Birodalom élettel teli “skanzenje”.

Elolvasom ››

Utazási magazin


Hasonló utazások


Kis létszámú csoport
Törökország

Kappadókia, Kis-Ázsia tündérvilága

8 nap / 7 éj
2024.09.11
összesen 2 időpontban
555 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Törökország

Isztambul, a kelet fűszere

5 nap / 4 éj
2024.10.03
összesen 1 időpontban
485 000 Ft/fő
Akció
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Ausztria

1000 ART - Hundertwasser nyomában

1 nap / 0 éj
2024.08.03
összesen 1 időpontban
33 000 Ft/fő
Kis létszámú csoport
Írország

Észak-Írország és Donegal

7 nap / 6 éj
2024.09.24
összesen 1 időpontban
770 000 Ft/fő
Akció
Garantált indulás!
Kis létszámú csoport
Olaszország

Szicília: Körutazás a napfény szigetén

8 nap / 7 éj
2024.06.17
összesen 2 időpontban
634 000 Ft/fő
584 000 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre egyedi, exkluzív ajánlatokért!